Review: Cocktails met Victor (van First Dates)

Bij het kijken van het programma van First Dates kun je eigenlijk niet om de charismatische barman Victor heen. De hunk met de staalblauwe ogen is al een tijdje zelf van de (dating)markt, maar kijken mag altijd toch? 😉 En je kan nu ook thuis zelf aan de slag met zijn Cocktails boek, net of Victor van First Dates zo naast je staat in je homebar.

Review: Cocktails met Victor (van First Dates)

Wat voor mij het boek anders maakt dan andere boeken is dat er veel aandacht wordt besteed aan alle informatie rondom cocktails. Dus uitgebreide info over alle tools; glaswerk, ijs, bitters en verantwoord alcoholgebruik. Hierdoor is Cocktails met Victor (van First Dates) echt een goed boek om mee te starten als je meer wilt gaan doen thuis met cocktails.

Vijf als basis

Victor neemt vijf basisdranken als uitgangspunt (bourbon, gin, rum, tequila en vodka) en geeft daarbij de recepten voor klassieke cocktails, inclusief tips om er een andere draai aan te geven. Bij elk recept staat met een symbool aangegeven in welk glas je de cocktail kan serveren en is er onderaan de pagina ruimte overgelaten voor eigen notities. Ook zijn er 13 mocktail recepten opgenomen en deelt Victor (van First Dates) zijn favoriete websites en cocktail-youtubers.

De foto’s zijn heerlijk om naar te kijken, duidelijk en maken je zeker dorstig. De opmaak is duidelijk, maar het register had van mij wel uitgebreider mogen zijn; nu kan je alleen zoeken op de 5 basis dranken die in het begin zijn genoemd of op de naam van de cocktail, niet op andere ingrediënten zoals amaretto, vermouth of een andere drank. Dat is voor mij best een nadeel, want als ik met een fles cognac in mijn hand sta, wil ik eigenlijk zien welke cocktailrecepten ik daarmee kan maken.

Leuk extraatje: Mijn boek had een voucher met twee gratis tickets voor de House of Bols experience voor 2 personen. Kijk dus even in de boekhandel of dit cadeautje er nog bij zit.

Conclusie

Cocktails van Victor (van First Dates) is echt een mooi en informatief cocktailboek geworden voor de beginnende cocktailliefhebber. De meeste klassieke cocktails komen voorbij en Victor geeft een aantal leuke variaties op de bestaande klassiekers.

PLUSPUNTEN:
  • Goede informatie over alles wat met cocktails te maken heeft
  • De klassiekers staan centraal
  • Leuke variaties
  • Heerlijke fotografie
MINPUNTEN: 
  • Het register had van mij echt uitgebreider mogen zijn

Nederlands | Hardcover | 9789022594322 | Druk: 1 | november 2021 | 224 pagina’s

Dit boek is beschikbaar gesteld door Boekerij.


Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen:


MEER TOFFE BOEKEN OVER COCKTAILS:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.