Review: Brooklyn Bartender

Bijna iedereen heeft wel zo’n goedkoop boekje over cocktails in z’n boekenkast staan waar je eigenlijk nooit iets mee doet. Want de recepten zijn saai, ongeïnspireerd en dertien in een dozijn. But wait! There’s more! 😀 Nu is er een moderne gids over cocktails en drank: Brooklyn Bartender is een verzameling van 300 van de meest vernieuwende en verrassende cocktailrecepten van dit moment, afkomstig van the place to be als het om cocktails gaat: Brooklyn New York.

Brooklyn Bartender

Carey Jones heeft naast 300 recepten ook 45 bars, restaurants en café’s in een spotlight gezet die iets met cocktails of drank hebben. Van het Zuid-Amerikaans georiënteerde Leyenda, The Shanty met zijn eigen distilleerketels tot het chique Hotel Delmano. Op de binnenkant van de kaft is zelfs een handige kaart geprint!

Brooklyn Bartender

Er zijn 10 hoofdstukken waarin je aan de hand wordt meegenomen door de wereld van de cocktail. Van de basics naar gin, wodka, rum, tequila, bier, wijn en alle andere ingrediënten die je nodig hebt om een echte shakert te worden.

Brooklyn Bartender

Naast recepten wordt er ook een hoop achtergrondinformatie gegeven over de gebruikte dranken. Wat is bijvoorbeeld nu cachaça, wie is old Tom en wat is bijvoorbeeld het verschil tussen tequila en mescal.

Brooklyn Bartender

Het laatste hoofdstuk is gewijd aan zelfgemaakte siropen, geinfuseerde distillaten en shrubs (een siroop van fruit, suiker & azijn).

Brooklyn Bartender

Het nadeel met al deze fancy cocktails is dat er een hoop merken/dranken voorbij komen die we hier niet zo snel kunnen kopen. Maar als nuchtere ‘Ollander kunnen we vast wel het ene merk vermouth vervangen door een ander merk toch? 😉

Brooklyn Bartender

Conclusie

Pluspunten:

  • Heel veel verschillende recepten (van beginner tot hardcore shaker)
  • Super hippe, moderne uitstraling door het gebruik van verschillende lettertypes, foto’s en tekeningetjes
  • Bijna stadsgids-achtig door de verschillende cocktailbars die uitgelicht worden + de kaart in de kaft
  • Je zou willen dat je gelijk de stad in kon, maar helaas is New York niet naast de deur

Minpunten: 

  • Sommige ingrediënten/dranken zijn hier in Nederland niet zo bekend of goed verkrijgbaar

Brooklyn Bartender is anders dan andere cocktailboeken. Naast trendy, hippe en soms uitdagende cocktailrecepten staan ook de verschillende bartenders, cocktailbars en café’s in Brooklyn centraal. Ga je binnenkort naar de Grote Appel of heb je gewoon zin om lekkere cocktails te maken?  Brooklyn Bartender is jouw ideale stapmaatje! 😀

Dit boek is beschikbaar gesteld door Fontaine Uitgevers. 

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.