Plukbroodjes met pesto

Als ik een lekkere soep heb gemaakt (bijvoorbeeld deze gepofte knoflooksoep) dan wil ik daar eigenlijk altijd wel een lekker stuk brood bij. Hier een recept voor lekkere plukbroodjes met pesto die je zo af kunt scheuren.

Plukbroodjes met pesto

Benodigdheden:

  • 1 portie witbrooddeeg
  • 100 gram pesto
  • 1 eetlepel olijfolie
  • eventueel fijngesneden cherrytomaatjes, zongedroogde tomaatjes of noten

Bereidingswijze:

Rol het brooddeeg uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 3 mm dikte. Smeer de pesto over de gehele lap, maar laat 1 cm aan de rand vrij. Rol de lap deeg in de lengte op, en snij in stukjes van ongeveer 4 cm lengte.

Plukbroodjes met pesto

Zoals je hierboven kunt zien heb ik wat fijngesneden cherrytomaatjes meegerold in het brood. Lekker om later in je broodje een stukje tomaat tegen te komen! Vet een springvorm in met een beetje olijfolie en zet de stukjes pestobrood rechtop in de springvorm.

Plukbroodjes met pesto

Ik heb een springvorm met een diameter van ongeveer 20 cm gebruikt. Dek de springvorm weer af met een plastic zak of theedoek en laat weer 30 minuten op een warme plaats rijzen.

Plukbroodjes met pesto

Verwarm de oven voor op 190°C.

Wanneer je een mooie krans wilt hebben, kan je na de tweede rijs een prop aluminiumfolie in het midden van de krans doen, zodat het pestobrood tijdens het bakken op zijn plek blijft.

Zet ongeveer 25 minuten in de oven, of totdat de broodjes mooi goudbruin en gaar zijn.

Alternatieve vulling: Samen met pesto kan je de broodjes ook vullen met geroosterde pijnboompitjes (of andere noten) of verse blaadjes basilicum.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.