Pestobrood

Als ik een lekkere soep heb gemaakt (bijvoorbeeld deze Tsjechische knoflooksoep) dan wil ik daar eigenlijk altijd wel een lekker stuk brood bij. Hier een recept voor lekkere pestobroodjes die je zo af kunt scheuren.

pestobrood

Benodigdheden:

Bereidingswijze:

Rol het brooddeeg uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 3 mm dikte. Smeer de pesto over de gehele lap, maar laat 1 cm aan de rand vrij. Rol de lap deeg in de lengte op, en snij in stukjes van ongeveer 4 cm lengte. Vet een springvorm in met een beetje olijfolie en zet de stukjes pestobrood rechtop in de springvorm. Ik heb een springvorm met een diameter van ongeveer 20 cm gebruikt. Verwarm de oven voor op 190°C. Dek de springvorm weer af met een plastic zak of theedoek en laat weer 30 minuten op een warme plaats rijzen. Wanneer je een mooie krans wilt hebben, kan je na de tweede rijs een prop aluminiumfolie in het midden van de krans doen, zodat het pestobrood tijdens het bakken op zijn plek blijft. Zet ongeveer 25 minuten in de oven, of totdat de broodjes mooi goudbruin en gaar zijn.

pestobrood2
Het deeg met pesto insmeren
2014-05-29 20.36.46 (Small)
Het deeg oprollen tot 1 lange rol
2014-05-29 20.43.20 (Small)
Voor de tweede rijs
2014-05-29 21.08.14 (Small)
Na de tweede rijs

Alternatieve vulling: Samen met pesto kan je de broodjes ook vullen met geroosterde pijnboompitjes (of andere noten) of verse blaadjes basilicum.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.