Het beste Bierrestaurant van Salzburg 2018!

Elk jaar is er een competitie voor het beste bierrestaurant van Salzburg is. En we mochten aanwezig zijn bij de bekendmaking van de 2018 winnaars bij Brouwerij Stiegl!

Elk jaar is er een competitie voor het beste bierrestaurant in Salzburg is.

Bier wordt al meer dan 600 jaar gebrouwen in Salzburg. Met 11 brouwerijen in de stad of net daarbuiten is de concentratie brouwerijen uniek in heel Oostenrijk. Bij Oostenrijk zul je misschien eerder denken aan de Oostenrijkse wijnen. Maar de bodem rondom Salzburg is helaas niet geschikt voor wijnranken; maar wel heel geschikt voor gerst!

ARGE Salzburger Bierkultur

Om de lokale biercultuur in stand te houden zijn 7 brouwerijen samen met het toerismebureau van Salzburg een collectief begonnen: ARGE Salzburger Bierkultur. Één onderdeel van hun strategie is de internationale marketing van de Salzburger bieren. Het belangrijkste is dat alle 7 brouwerijen een eigen identiteit hebben. Of dat nu pils, märzen, witbier, biologisch of abdijbier is.

De winnaars

Mystery-eters (waar kan ik me opgeven) keken naar zitplekken, het menu, de presentatie van de bieren, de kwaliteit van de bieren en natuurlijk de gastvrijheid. En voor het eerst sinds de oprichting van het collectief waren er maar liefst 2 winnaars! Restaurant Die Weisse en Restaurant Fuxn. Het restaurant van de Stiegl bouwerij werd derde en er was een speciale vermelding voor de bar met de beste service: Beffa Bar.

Elk jaar is er een competitie voor het beste bierrestaurant in Salzburg is.

Ook leuk om te doen in Wenen:

Bier in Oostenrijk:


Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: Toerisme Salzburg

Disclaimer

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.