Review: De smaak van Texel

on

Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe en Tanja van den Berge ken je misschien nog van hun andere boek: Zilt Zoet Zeeland. Tien jaar na het verschijnen van de eerste editie van De Smaak van Texel is er nu een tweede en verbeterde editie uitgebracht.

Review: De Smaak van Texel

Het boek past heel erg goed bij mij, want ik ben nog nooit op Texel geweest! Schande.. I know.. 😉 Dus via dit boek kan ik dan toch een beetje dit prachtige waddeneiland leren kennen. Het boek bestaat niet uit losse hoofdstukken; het is één groot doorlopend verhaal. Een zeer breed scala aan bedrijven zoals hotels, Ecomare, restaurants en kaasmakers komen voorbij.

Review: De Smaak van Texel

Texel heeft culinair gezien natuurlijk superveel te bieden. Daarom staan er ook heel veel recepten in! Zoals zandkoekjes met lavendel, kaasfondue van Texelse kazen, zeewierbrood, vogelkersjam en kokkeltjes met lamsvlees.

Review: De Smaak van Texel

Mocht je zin hebben gekregen in een weekendje Texel staan achterin ook alle adresgegevens van alle bedrijven/restaurants waar ze in het boek over geschreven hebben.

Review: De Smaak van Texel

Natuurlijk mogen ook de Texelse brouwerij en stokerij niet ontbreken in Smaken van Texel. Vooral de TX gin met vlierbloesem en duindoorn is een aanrader kan ik vertellen.. 😉

Review: De Smaak van Texel

Beter is dat er (in tegenstelling in het boek over Zeeland) wel een register is voor de recepten! Zo kun je gemakkelijk terugvinden op welke pagina’s cranberries, kabeljauw of oesters worden gebruikt.

CONCLUSIE

Pluspunten:

  • Een heel uitgebreid boek (1,7kg!) over Texel
  • De foto’s van de natuur zijn prachtig
  • Fijne combinatie van bedrijfsleven, restaurants, cultuur, gewoontes en recepten
  • 2 leeslintjes
  • Heel veel recepten met producten van Texel
  • Alle adresgegevens van alle bezochte bedrijven/restaurants

Minpunten: 

  • Als onbekende met Texel had ik een kaartje met alle adresjes wel fijn gevonden, dan zie ik in 1 opslag welke bij elkaar in de buurt liggen voor een bezoek bijvoorbeeld.

De Smaak van Texel gaat niet alleen over alle heerlijke culinaire producten van het eiland, maar ook achtergrondverhalen, natuur, restaurants, hotels en andere bedrijven hebben een plekje veroverd in dit boek. Voor iedereen die dol is op Texel! 🙂

Nederlandstalig | 256 pagina’s | 9789059568471 | april 2018

Dit boek is beschikbaar gesteld door Fontaine uitgevers

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.