Bier in Wenen: Fassldippler

Kon je een paar jaar geleden in Oostenrijk alleen de standaard grote brouwerijen vinden; nu hebben ook de micro-brouwerijen toegeslagen in Oostenrijk!

Maar waar kan je precies die speciaalbieren drinken? 😉

Fassldippler Vienna

Fassldippler

Waar: Johann Strauss Gasse 42, 1040
Openingstijden: di-vrij: 16:00–01:00, zat: 18:00 – 01:00, maandag/zondag/feestdagen gesloten

Fassldippler bestaat sinds 2014 in een ouder gebouw dat al sinds 1904 dienst heeft gedaan als bar of Wirtshaus in het Oostenrijks. Ze hebben echt een grote bierkaart met vooral flesjes en ongeveer 8 wisselende bieren van de tap. Daarnaast kan je er ook eten; traditioneel en in het seizoen (knödels, schnitzel, gulasch soep etc).

Fassldippler Vienna Fassldippler Vienna

Wij kozen een paar verschillende bieren uit om eens te proberen; Franz ging voor de zware bieren met veel hop (Horny Betty & de Dunkle Materie), ik ging voor wat lichtere fruitige biertjes (van Next Level Brewery).

Fassldippler Vienna

Het biercafé zit niet echt in een buurt waar je toevallig even doorheen loopt. Eigenlijk gewoon midden in een grijzige woonwijk. Maar wel op loopafstand van de metrohalte Haubtbahnhof Wien dus dat is wel lekker. Juist omdat het niet in het centrum zit komen er weinig toeristen en dat is ook weleens lekker na de hysterische kerstmarkten.. 😉

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.