Wenen: XXL-Restaurant Leopoldauer Alm

Na een lange dag Wenen op zoek naar een goed restaurant met nog belangrijker, heerlijk eten? Ga dan eens naar XXL schnitzelparadijs Leopoldauer Alm! De naam XXL is NIKS teveel gezegd. Echt ontzettend lekker eten, gezellige en goede (snelle) bediening.

Je kan hier in Wenen enorme bergen schnitzels voorbij zien komen (soms zelfs op een hooivork!); als je het 2-persoons gerecht met z’n tweeën op krijgt, krijg je een fles wijn van het huis.. Ons is het niet gelukt, maar we gaan vast nog wel eens langs voor de herkansing! ?

Update december 2016

En we zijn weer terug geweest! Het was helemaal verbouwd en zelfs de route van het metrostation naar het restaurant was helemaal anders dan de laatste keer.. Toen liepen we over een uitgestorven industrieterrein en nu was het helemaal volgebouwd met winkelcentra en grote woonwinkels.

De actie met de fles wijn van het huis als je de 2-persoons platte met z’n tweeën opeet was er niet meer… 🙁 En ook geen foto’s meer aan de muur van schnitzelmonsters die dat in hun eentje konden.. Vandaar dat we allebei iets anders namen! Franz ging aan de t-bone steak en ik ging wel aan de schnitzel, want het was schnitzel-woensdag die dag! 😉 Gelukkig was Franz erbij, want ik had 2 enorme schnitzels met frietjes en salade echt niet in m’n eentje op gekregen. Uiteindelijk bleven alleen nog maar gepofte aardappels over. Hebben we best wel netjes gedaan volgens mij.. 😉

Het leuke is ook dat de bediening is traditionele Oostenrijkse klederdracht rondloopt; de dames in kleurrijke dirndls en de heren in lederhosen met van die hoge sokken. 🙂

En wij herkende de serveerster nog van 3 jaar geleden; toen we bij het afrekenen zeiden dat we de verbouwing goed gelukt vonden omdat we 3 jaar geleden hier ook waren; zei ze opeens “Ik dacht dat ik jullie al herkende!”. Hoe weird dat je na 3 jaar nog steeds herkend wordt?!

Echt een aanrader om eens te eten als je in Wenen bent! 😀

Website: http://www.leopoldaueralm.at/

Impressie 2013

Wenen: Restaurant Leopoldauer Alm Wenen: Restaurant Leopoldauer Alm

Impressie 2016

Leopoldauer Alm Vienna

Leopoldauer Alm Vienna

Leopoldauer Alm Vienna Leopoldauer Alm Vienna

Leopoldauer Alm Vienna

Leopoldauer Alm Vienna

Leopoldauer Alm Vienna

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.