Cocoonen met herfstige koffierecepten

Unpopular opinion: wij zijn stiekem een beetje blij dat de zomer op haar einde loopt en de herfst zijn intrede doet. Laat het af en toe maar regenen. Niet alleen vind de natuur dat lekker na de vele droge periodes – wij hebben ook een goed excuus om ons binnen op te sluiten met een warm dekentje, om onze favoriete series te bingewatchen en te genieten van een hartverwarmend herfstdrankje. Wat dat drankje dan wel is? Koffie natuurlijk! Hier vind je drie heerlijk herfstige koffierecepten. 

Cocoonen met herfstige koffierecepten

Halloweenkoffie

Wij noemen het dan wel halloweenkoffie, dit recept is natuurlijk veel beter bekend onder de naam ‘pumpkin spiced latte’. Lees: een latte met daarin herfstige pompoenkruiden. Het beste van twee werelden en dé koffie van het herfstseizoen. 

Voor een halloweenkoffie moet je gelukkig geen speciale koffie kopen. Je dagelijkse espresso volstaat. Wel heb je natuurlijk pompoenkruiden en pompoenpuree nodig. Pompoenkruiden vind je tegenwoordig – zeker in de herfst – in de meeste supermarkten, of anders vind je het snel online. De pompoenpuree maak je makkelijk zelf door stukken pompoen gaar te koken (of te roosteren in de oven) en daarna te pureren. Vervolgens verwarm je melk, pompoenpuree en kruiden in een pannetje tot het nét kookt. Giet een stevige espresso (of een dubbele, als het nodig is) in een hoge mok, voeg het pompoen-melkmengsel eraan toe en werk af met een toren van slagroom en extra kaneel erop. 

Cocoonen met herfstige koffierecepten - Pumpkin Spiced Latte

Koffie met een extraatje

Naast de klassieke pumpkin spiced latte zijn er uiteraard nog heel wat meer koffies die extra lekker smaken op een herfstavond. Je kan heel gemakkelijk een smaakje toevoegen zoals kaneel, chocolade, hazelnoot of een lekkere scheut drank erin. Geen espressomachine in huis? Geen probleem. Je hebt helemaal geen ingewikkelde machine nodig. Je hebt tegenwoordig ook al koffiecups- & pads in tientallen verschillende, hartverwarmende smaken als chocolade, vanille, hazelnoot en latte macchiato. Een tik op de knop en er staat een heerlijk kopje ‘special coffee’ voor je klaar! 

Een Starbucks klassieker

Starbucks is ondertussen wereldberoemd om haar koffierecepten met een speciaal smaakje. Alleen heb je tijdens een herfstwandeling in de natuur waarschijnlijk geen filiaal in de buurt. Gelukkig kan je hun recepten heel simpel zelf namaken. Probeer maar eens de Hazelnut Mocha au Lait. Verwarm melk en voeg er hazelnootsiroop, chocoladesiroop en twee shotjes espresso aan toe. Roer goed, giet in je mooiste kop en werk af met – alweer – een berg slagroom en wat extra chocoladepoeder. Wedden dat je met zo’n koffie in de hand nooit meer onder je dekentje vandaan wilt komen?


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER KOFFIE:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.