Hartige roomhoorns met eiersalade voor de Paastafel!

Vorig jaar was ik rond Pasen aan het snuffelen op Pinterest, en daar kwam ik het idee tegen van deze schattige gevulde hoorntjes. Omdat ik toen nog geen blog had leek het me eigenlijk teveel werk en heb ik er toen niets mee gedaan. Maar vorige week moest ik er opeens weer aan denken en leek het me wel leuk om toch eens zelf te proberen!

Het idee heb ik van hungryhappenings.com, maar ben niet zo dol op potjes kleurstof, dus heb de paascroissantjes alleen ingesmeerd met een beetje volle melk.

En het was superlekker! Ik heb ook m´n eigen salades gemaakt, dat maakt het nog specialer, maar je kan natuurlijk ook de bakjes salade uit de supermarkt gebruiken als je geen tijd/zin hebt om ze zelf te maken. Het was eigenlijk ook een stuk makkelijker dan ik had gedacht, het werkt echt heel goed met een geknutselde prop aluminiumfolie… 😀

paascroissantjes (Small)

Benodigdheden voor 6-8 paascroissantjes:

 • 1 blikje vers croissantdeeg voor 6 croissantjes
 • 150 gram eiersalade
 • 150 gram selleriesalade
 • 2 eetlepels melk
 • 2 eetlepels gesmolten boter of olie
 • verse peterselie voor garnering
 • aluminiumfolie
 • optioneel: sesamzaad

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170°C.

Maak van 1 of 2 velletjes aluminiumfolie de vorm van een wortel. Ik heb eerst een soort prop gemaakt en daarna een velletje er omheen gewikkeld zodat de buitenkant glad zou zijn.

paascroissant3 (Small)

Ik heb er maar 2 gemaakt en heb elke keer de torentjes hergebruikt. Je kan de broodjes allemaal tegelijk maken maar dan moet je ook meer torentjes vouwen.

Rol het croissantdeeg uit en snij in de lengte lange repen.

paascroissant4 (Small)

Ik heb niet hele grote torentjes gemaakt, dus maakte van 6 croissantdeegplakjes 8 worteltjes, maar je kan er ook voor kiezen om gewoon van elk plakje 1 worteltje te rollen.

Vet het aluminiumfolie in met een beetje gesmolten boter of olie, dan kan je gemakkelijk het croissantdeeg van de torentjes schuiven als ze klaar zijn.

Begin bij het puntje en vouw de reepjes croissantdeeg spiraalsgewijs en een beetje overlappend naar boven. Smeer met een kwastje de worteltjes in met een beetje melk en optioneel een beetje sesamzaad. Op de site van Hungry Happenings heeft ze het wel gedaan, maar ik was het eigenlijk vergeten.. 😉

Leg op een stukje bakpapier in de oven en bak in ± 7 – 8 minuten goudbruin en krokant. Haal ze voorzichtig uit de oven en trek het aluminium toetertje eruit. Als je het aluminium vaker gaat gebruiken vet het dan elke keer opnieuw even in.

Vul met een salade naar keuze (ik heb sellerie en eiersalade gebruikt), steek er wat verse peterselie in als wortelloof en klaar zijn je Paascroissantjes! Staat echt ontzettend leuk op een brunchtafel!

Print Friendly, PDF & Email

4 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Linda Delichef schreef:

  Deze heb ik ook gepind! Leuk om jouw versie te zien. Ziet er leuk uit!

  1. Ongewoon lekker schreef:

   Haha! Ja, zag ook al op Pinterest dat het een populair recept was.. Pasen was een goed excuus om ze eens te proberen.. 😀 Maar het was zo simpel en ziet er zo leuk uit dat ik het ook buiten Pasen misschien nog eens ga maken.. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.