De kracht van een goede menukaart

Een menukaart is natuurlijk onmisbaar in elk restaurant. Klanten hebben immers een menukaart nodig om te kunnen zien welke lekkernijen, versnaperingen, gerechten en drankjes besteld kunnen worden. Helaas wordt de kracht van een goede menukaart nog wel eens onderschat. Dat is zonde, want het is een handig instrument en hét visitekaartje van jouw bedrijf. Wil jij het maximale uit een menukaart halen voor jouw onderneming? Lees dan snel verder!

De kracht van een goede menukaart

De juiste beleving

Vandaag de dag draait het niet alleen meer om een goede service en goed eten, maar ook de beleving en ambiance worden door gasten steeds belangrijker gevonden in hun afweging om wel of niet voor jouw restaurant te kiezen. Ook de menukaart speelt daarin een belangrijke rol, want het kan gasten uitnodigen of misschien zelfs afschrikken. Doe hier je voordeel mee! In de eerste plaats is het belangrijk om een menukaart te kiezen die past bij jouw onderneming. Het design van de menukaart moet passen bij de huisstijl van jouw onderneming, maar ook bij de gerechten die aangeboden worden. Verkoop je ook heerlijke alcoholische dranken, zoals bijvoorbeeld exclusieve wijnen? Zorg er dan voor dat je ook een aparte wijnkaart hebt om aan jouw gasten te kunnen laten zien. Heb je moeite om de vormgeving van een menukaart tiptop in orde te krijgen? Dan kun je natuurlijk altijd nog de hulp inschakelen van een ervaren designer. Zo ben je ervan verzekerd dat de menukaart in de smaak gaat vallen bij jouw gasten!

Overzichtelijk

Nog een ander aspect om rekening mee te houden. Naast dat het oog ook wel wat wil, is het belangrijk dat de menukaart overzichtelijk is voor gasten. Als je verschillende gerechten aanbiedt, doe je er verstandig aan om met categorieën te werken. Een gast moet in één oogopslag kunnen zien hoe de menukaart is ingedeeld, zodat ze makkelijk kunnen scannen. Categoriseer de gerechten bij voorkeur op voorgerecht, hoofdgerecht en nagerechten. Wil je afwijken van deze traditionele indeling, dan is er nog geen man over boord, maar zorg er in ieder geval wel voor dat je een logische volgorde kiest. Anders kan dit impact hebben op je omzet.

Mooi drukwerk

Als je alles hebt bedacht, en helder is hoe de menukaart vormgegeven wordt en hoe de gerechten worden gepresenteerd, is het tijd om na te denken over de presentatie van de menukaart. Je kunt ervoor kiezen om de menukaarten zelf te printen, maar het geniet de voorkeur om dit aan een gespecialiseerde drukker over te laten. Je bespaart hiermee niet alleen veel tijd, maar bent ook verzekerd van gegarandeerde kwaliteit. Succes!


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER ONGEWOONLEKKER :

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.