De 3 lekkerste desserts in Brussel

Naast de vele bieren en heerlijke pralines, is het geen geheim dat België ook bekend staat voor zijn lekkere desserten. Ben jij op een citytrip in Brussel en wil je weten wat voor lekkernijen de stad te bieden heeft? Wij geven je onze top 3 van de lekkerste nagerechten van het land! Volg je mee?

Brusselse wafel

Misschien wel de bekendste onder de Belgische desserts: de Brusselse wafel. Dit nagerecht is niet enkel bekend in België, maar heeft ook wereldwijd een naam gemaakt. De Brusselse wafel is heel luchtig, zijn rechthoekig en hebben een dikte van ongeveer 3 cm. Ze zijn gemaakt van vers beslag en worden gegeten met bloemsuiker, siroop, rood fruit, … als garnituur. In 1964 is de wafel bekend geraakt, nadat de vrouw van Brusselse horeca-eigenaar Maurice Vermeersch haar recept met hem meegaf op de Wereldtentoonstelling in New York. Voor een echte authentieke Brusselse wafel ben je dus op de juiste plek in Brussel, wie had dat gedacht? 

De 3 lekkerste desserts in Brussel

Pannenkoeken

Pannenkoeken! Het meest geliefde dessert onder de Belgische kinderen. Het is een heel simpel gerecht, dat toch de harten van iedereen verovert. Wat zit er in een pannenkoek? Melk, zout, ei, en meel, that’s it. Daarom is een pannenkoek dus ook eenvoudig zelf te maken. Het enige dat je nodig hebt zijn de ingrediënten en een pan. Dus haast je naar de winkel en kijk eens tussen de pannensets, wie weet wandel je met een gloednieuwe buiten!  Een pannenkoek wordt zo goed als altijd gegeten met dezelfde garnituren als bij een Brusselse wafel. Denk dus ook hier aan fruit, slagroom, siroop en suiker. Choco op je pannenkoek is bij velen ook een favoriet. Verwar Belgische pannenkoeken niet met de typische ‘american pancakes’ aangezien er in Amerika nog baking soda en bakpoeder aan het beslag wordt toegevoegd, waardoor het rijst tijdens het bakken. In Brussel vind je vele pannenkoekenhuizen of ‘maison des crêpes’, dus leef je volledig uit!

Chocolademousse

Een favoriet bij uitstek is de chocolademousse. Leg die pannenkoekenpan dus maar even aan de kant, want dit dessert moet er ook nog bij. Chocolademousse is oorspronkelijk een Frans gerecht, maar is helemaal doordrongen in de Belgische cultuur. Het is een nagerecht van eieren en chocolade, die jouw maaltijd perfect afsluit. Deze klassieker zal je dus vaak terugvinden op de menukaart in vele restaurants in Brussel. 


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER BELGIË:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.