Pisco Sour – Het vloeibare hart van Peru

Peru is één van de meest biodiverse landen van de wereld: met zowel het Amazonewoud, het Andesgebergte, woestijn, een kustlijn en de oceaan. Maar niet alleen de natuur is bijzonder; wist je dat Peru al 8x (!) op rij is verkozen tot Beste Culinaire Bestemming ter wereld? Denk aan ceviche, lomo saltado, aji de gallina en natuurlijk de Pisco Sour. Het water loopt me nu al in de mond!

Pisco Sour - Het vloeibare hart van Peru

Er was eens..

Aan het begin van de 20e eeuw was de Jirón de la Unión, in het historische centrum van Lima, the place to be. De bars en cafés waren ontmoetingsplaatsen voor aristocraten en intellectuelen. Zo was er de Morris Bar, eigendom van de Amerikaan Victor Morris, die in 1903 naar Peru emigreerde, geïnspireerd door het recept voor whisky sour in de jaren twintig de eerste Pisco Sour bereidde. In de loop van de jaren werd het recept geperfectioneerd door zijn leerlingen, die het later meenamen naar de bars van Hotel Maury en Hotel Bolívar, waar beroemdheden als John Wayne, Orson Welles, Walt Disney, Clark Gable en Ava Gardner van de cocktail genoten. Sindsdien is de Pisco Sour het vloeibare hart van Peru.

Benodigdheden voor 1 Pisco Sour

Bereidingswijze

Hoe krijg je nu die fantastische schuimlaag?

Het geheim zit hem in de wanneer van shaken. Eerst shake je de 1e vier ingrediënten hierboven 15 seconden in een shaker met ijs. Dan zeef je de inhoud en doet die terug in de shaker ZONDER ijs. En dan nog een keer 15 seconden shaken. Dat noemen we dry shaken en geeft extra zuurstof in je cocktail, waardoor hij een lekkere schuimige toplaag geeft.

Schenk in een gekoeld glas (met of zonder ijs, mag je zelf kiezen) en garneer de bovenkant van de Pisco Sour met drie druppels Angostura bitter.


Peru heeft een video gemaakt waarin alle highlights van het fantastische land in 1 minuut voorbijkomen. Hopelijk inspireert de video je om (wanneer het weer mag en kan) eens een bezoek te brengen aan Peru.


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER LEKKERE COCKTAILS:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.