Binnenkort op reis? Begin nu vast met (be)sparen

Backpacken door het uitgestrekte Australië, te voet een bedevaart afleggen naar Santiago de Compostela in Spanje, of gewoon lekker een weekje aan het strand op Kreta. Iedereen houdt ervan om er eens even tussenuit te zijn. Voor de meeste mensen is het wel belangrijk om vooraf een spaarpotje te maken. Overal op aarde kost het leven immers geld, om nog maar niet te spreken van vliegtickets of ander vervoer naar je bestemming. Met een lege portemonnee kom je vaak niet ver. Dus ga je binnenkort op reis en hoe zet je verstandig geld opzij, zodat je zonder zorgen kan genieten van jouw reis naar het buitenland? Een bekende basisregel is om iedere maand 10 procent van je inkomen op je spaarrekening te zetten. Het liefst direct wanneer je je salaris krijgt, zodat je het ook niet meer uit kunt geven. Dit lijkt misschien veel, maar de kans is groot dat je het niet eens zult missen!

Binnenkort op reis? Begin nu vast met (be)sparen

Vaste lasten

Ook is het een goed idee om eens naar je vaste lasten te kijken. Misschien kom je er ineens achter dat je nog betaalt voor iets waar je helemaal geen gebruik meer van maakt. Denk aan abonnementen voor een streaming service of een tijdschrift dat nog bezorgt wordt op je oude woonadres. Je kan dit via online bankieren gemakkelijk controleren door eens naar je incasso’s te kijken. Maar ook juist de vaste lasten waar je je wél van bewust bent kunnen een groot verschil maken. Als je binnenkort op reis gaat, zou je kunnen afwegen wat er echt belangrijk voor je is. Wil je een grote auto rijden met veel kosten aan benzine, verzekeringspremies en belasting, of ga je toch liever vrijwilligerswerk doen op een natuurreservaat in Afrika? Maak je echt gebruik van die extra slaapkamers of zou je er verstandig aan doen in een huis met een lagere hypotheek te gaan wonen?

Telefoonabonnement

Je hoeft gelukkig niet gelijk je huis te verkopen om toch wat geld te kunnen besparen. Veel mensen vinden het heel normaal om 50 euro in de maand te betalen voor hun telefoon. De meeste mobiele providers bieden echter ook simonly abonnementen aan. Op deze manier kan je langer gebruik maken van een telefoon die jij al in je bezit hebt. Zo betaal je vaak maar tussen de tien en twintig euro in de maand voor mobiel bellen en internet. Bekende mobiele providers die sim only abonnementen aanbieden zijn onder andere Vodafone, Tele2 en T-Mobile. Er zijn meerdere websites waarop je de prijzen kunt vergelijken van de verschillende aanbieders om te zien welke het beste bij jou past. Op deze manier bespaar je al gauw 30 euro in de maand, terwijl je nog steeds kan genieten van onbeperkt internet. In veel landen kan je met 30 euro alweer een dag langer reizen!

Bon voyage!

Dus ga je binnenkort op reis? Zet een deel van je inkomen opzij, controleer wat er maandelijks van je bankrekening wordt afgeschreven en doe nog wat langer met je huidige telefoon. Op die manier gaat sparen een stuk makkelijker en kan je volgend jaar al gauw een week of twee extra met vakantie!


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER reisinspiratie:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.