Aardbeien en munt Cheong

Cheong, een traditioneel medicinale suikersiroop uit Korea, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot eeuwen geleden. Het heeft zich ontwikkeld van een therapeutisch middel tot een populair alledaags drankje dat wordt genoten vanwege de holistische gezondheidsvoordelen. Deze aardbeien en munt cheong siroop voegt een heerlijke twist toe aan jouw recepten, mocktails en cocktails!

Aardbeien en munt Cheong

Cheong, ook bekend als yujacha, is al eeuwenlang een integraal onderdeel van de traditionele Koreaanse geneeskunde. De oorsprong ervan kan worden herleid tot de periode van de Drie Koninkrijken, ongeveer 2000 jaar geleden. In eerste instantie werd cheong voornamelijk gebruikt als een manier om fruit en medicinale kruiden langdurig te bewaren terwijl hun heilzame eigenschappen behouden bleven. Maar hedendaags wordt het vooral gebruikt als basis in gerechten, mochtails en cocktails.

De inspiratie voor dit recept heb ik van TikTok, een platform waarvan veel mensen denken dat er alleen maar dansende tieners op staan.. Maar ik wordt helemaal ingezogen in de toffe kookvideo’s, ook met recepten uit andere culturen. En deze manier van fruitsiroop maken is dus heel lekker!

Benodigdheden

Je kan dit receptje zo groot (of klein) maken als je zelf wilt. Zolang je maar een gelijk gewicht hebt aan fruit als suiker. Ik heb voor dit recept 200 gram verse aardbeien en munt en 200 gram kristalsuiker gebruikt.

Bereidingswijze

  1. Snij de aardbeien in stukjes
  2. Hak ±10 blaadjes verse munt grof
  3. Weeg hoeveel aardbeien en munt je hebt, en pak evenveel gram kristalsuiker.
  4. Doe de helft van de suiker bij de aardbeien/munt mix en roer even goed door.
  5. Doe de aardbeien/munt/suiker mix in een schone afsluitbare pot of weckfles en overgiet met de andere helft van de suiker.
  6. Zet in de koelkast, raak het niet meer aan en laat minimaal een week staan.
  7. Na een week heb je de heerlijkste aardbeien-munt cheong siroop om te gebruiken in recepten, mocktails en cocktails!

Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER ZOMERSE RECEPTEN:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.