Met de temperaturen die we in Nederland beleven zouden we net zo goed aan de Côte d’Azur kunnen zitten! Het kookboek ‘De keukens van de Middellandse Zee’ komt dus als geroepen! :) 

Review: De keukens van de Middellandse Zee

De keukens van de Middellandse Zee

De twee Australiërs Lucio Galletto en David Dale maakten al eerder samen kookboeken: The art of Pasta en Sofrito. Deze keer gingen ze terug naar het Middellandse Zeegebied om recepten te verzamelen en te fotograferen. Lucio Galletto is geboren en getogen in Italië (tot hij verliefd werd op een Australische backpacker) en heeft een aantal Italiaanse restaurants in Australië. David Dale is culinair journalist en radio- en tv-maker.

Review: De keukens van de Middellandse Zee

Het boek bestaat uit 10 hoofdstukken, een inleiding, nawoord, register en dankwoord. Leuk om te lezen is het hoofdstuk ‘Herkomst & basics’ waarin verschillende onmisbare ingrediënten worden besproken qua geschiedenis, herkomst en waarom ze zo populair zijn. Handig om te weten is dat de hoofdstukken niet geografisch ingedeeld zijn, dus in het hoofdstuk salades vind je Franse, Spaanse en Italiaanse versies naast elkaar.

Review: De keukens van de Middellandse Zee

Oude mannetjes

Elk recept heeft een uitgebreide inleiding en een heerlijke foto van het gerecht. Maar de foto’s van de oude mannetjes, markten, gekleurde balkonnetjes en dobberende bootjes geeft je echt het Mediterrane gevoel. Je zou er zo van in de auto springen!

Review: De keukens van de Middellandse Zee

Sommige recepten zullen je waarschijnlijk wel bekend in de oren klinken zoals Pesto alla Genovese. Maar wist je dat in de omgeving van Genua deze saus ‘Sneeuwwitje en de 7 dwergen’ wordt genoemd? De pasta is Sneeuwwitje en de 7 ingrediënten van de pesto (basilicum, zout, knoflook, pijnboompitten, olijfolie, pecorino en Parmezaanse kaas) zijn de dwergen!

Review: De keukens van de Middellandse Zee

Andere gerechten zoals truita de patates (aardappeltortilla), cappon magro (zeevruchtensalade), bourride (vissoep met sinaasappelaioli) of barbajuan (gefrituurde ravioli) krijgen zelfs de meest uitgedroogde kokkel aan het watertanden. Ook de ingrediënten die gebruikt worden zijn volgens mij bij elke grote supermarkt/groenteboer/slager/poelier/viswinkel verkrijgbaar. Lekker veel groenten, aardappels, uien, knoflook, eieren, kruiden en goede olijfolie zijn de basisingrediënten voor De keukens van de Middellandse Zee.

Conclusie

Heerlijke, uitnodigende gerechten waarin zon en smaak centraal staan. Vakantie in eigen land? Niet met dit boek op schoot! :)

Pluspunten:

  • Heerlijke recepten
  • Lekker stevig boek (harde kaft + dikke bladzijden)
  • De sfeerfoto’s
  • Goede afwisseling van ‘goed te doen’ tot uitdagende recepten
  • Fijne balans vlees/vis & vega recepten

Minpunten:

  • Ik mis wat zomerse drankjes!

Dit boek is beschikbaar gesteld door Spectrum

Nederlandstalig | Hardcover | 9789000358779 | januari 2018 | 287 pagina’s

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen!

MEER LEUKE BOEKEN: