Citytrip Frankfurt

Frankfurt is  de grootste stad in de Duitse deelstaat Hessen en de vijfde stad van Duitsland. De stad ligt aan de oevers van de Main en telt ruim 700.000 inwoners. Ik ging eens kijken of deze stad de moeite waard is voor een culinaire citytrip! 

Citytrip Frankfurt

Frankfurt is misschien wel het meest bekend door de grote financiële sector die is neergestreken in de stad.

Citytrip Frankfurt
Yok Yok

Yok Yok is een onooglijke kiosk in een drukke straat en je zou er zo voorbij lopen. Overdag dan, want ’s avonds schijnt de stoep helemaal vol te staan met mensen die hier één van de vele speciaalbiertjes komen kopen en drinken.

Citytrip Frankfurt
Citytrip Frankfurt
Ebbelwei Express

De Ebbelwei Express is een prachtig beschilderde historische tram. Je koopt een kaartje voor €8 en daarvoor krijg je een glas appelwijn + wat knabbels en een tour door de stad van ongeveer een uur. Lijkt me een prima uitje als bijvoorbeeld het weer niet zo lekker is, dan zie je toch een hoop van de stad.

Citytrip Frankfurt
Kleinmarkthalle

De Kleinmarkthalle is een overdekte markt met ongeveer 60 verschillende kraampjes en stalletjes. Je kunt er je dagelijkse boodschappen halen, maar er zijn ook genoeg stalletjes waar je wat kunt kopen om gelijk op te eten/drinken. Dus ook een leuke tip voor de lunch!

Citytrip Frankfurt
Citytrip Frankfurt
Citytrip Frankfurt

Dit is dan de beroemde Frankfurter Grünen Soße ⇓; een saus van verschillende groene kruiden geblend met gekookte eieren of een soort kwark. De groene saus eet je traditioneel met gekookte aardappels en vlees zoals gekookt rundvlees of worstjes.

Citytrip Frankfurt

En schijnbaar is het loket van Schreiber hieronder (ook in de markthal) de plek waar je de beste Frankfurter van Frankfurt kunt eten.

Citytrip Frankfurt
Bitter & Zart Chocolaterie

Toen ik voor de etalage stond van deze chocolaterie dacht ik dat Bitter & Zart een vintagewinkel was! Allemaal oude jurken, schoenen en sieraden, maar als je goed kijkt liggen daartussen verschillende soorten chocolade. Naast de winkel is ook een café waar je een kop koffie en een taartje kunt nuttigen.

Citytrip Frankfurt
Maak een ritje met de velotaxi

Geen zin meer om te lopen? Boek dan een Velotaxi! Deze elektrische fietstaxi’s werken als een gewone taxi, maar je kunt er ook verschillende tours mee doen. Prijzen variëren van €22* voor een half uur voor 2 personen tot €68* voor 2 uur voor 2 personen.

Citytrip Frankfurt

*Prijzen in juni 2018

Restaurant Oosten

Langs de hele oever van de Main zijn wandelpaden en kleine parkjes aangelegd. Als je langs het water richting het oosten loopt kom je op een gegeven moment Restaurant Oosten tegen. Niet te missen met een grote oude kraan voor de deur! Vanaf het bovenste dek heb je een prachtig uitzicht over de Main en de skyline van Frankfurt. Ik kan me voorstellen dat het hier in de zomer superdruk is! Het eten vond ik verder niet bijzonder.

Citytrip Frankfurt
25Hours Hotel

Wij sliepen in het 25Hours By Levi’s hotel. Vlakbij de Hauptbahnhof (station) en vanuit daar loop je snel het centrum van Frankfurt in. Het hotel zit in het oude kantoor van het spijkerbroekenmerk Levi’s, vandaar ook de naam! Maar ze zijn nu aan het verbouwen zodat alle kamers een opfrisbeurt krijgen en er komt zelfs een bar op het dak!

Citytrip Frankfurt
Conclusie

Frankfurt is een stad die heel centraal ligt qua snelwegen en treinverbindingen. Maar ik zou voor een echte culinaire ervaring doorrijden naar de Rheingau!


Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: Toerisme Frankfurt.

Disclaimer

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.