Wortel hummus met sriracha

Ik heb al een keer eerder gezegd dat ik niet zo dol ben op bonen. Maar verwerkt vind ik het meestal wel te pruimen! 😀 Dat heb ik ook met hummus/houmous/humus! Zo kikkererwten door een salade? Brrrr… Gepureerd met sesampasta? Heerlijk! Ik had al een recept voor gewone hummus op de site staan, maar ik wilde eens iets anders maken en ik had toevallig nog worteltjes liggen!

Wortel hummus met sriracha

Benodigdheden:

  • 130 gram kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld*
  • 75 gram grof geraspte wortel, dat zijn ongeveer 2 bospeentjes
  • 1 eetlepel tahin (sesampasta) te koop bij de toko, Turkse supermarkt of in de supermarkt bij de Aziatische/Arabische producten
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 eetlepel water
  • 1 theelepel sriracha, of harissa of een andere pittige saus
  • 1 theelepel citroensap
  • 0,5 theelepel gerookt paprikapoeder
  • zout naar smaak

*Ik verwijder zelf ook al die doorzichtige vliesjes nog, maar misschien is dat erg pietluttig.. Hoef je niet per se te doen volgens mij… 😉

Bereidingswijze:

Doe alle ingredienten in een maatbeker en pureer glad met een staafmixer. Je kan alles ook in een keukenmachine doen, maar mijn keukenmachine is te groot voor deze kleine hoeveelheid, vandaar dat ik het met de staafmixer doe. En voor m’n gevoel krijg je het dan ook iets gladder (ik hou niet van stukjes).

Wortel hummus met sriracha

Blijft het geheel nog iets te droog doe er dan wat extra water bij.

Kijk hoe prachtig de kleur van deze wortel hummus is!

Ik heb er op het einde nog een beetje extra sriracha bij gedaan; maar ik hou dan ook van pittig. Zelf altijd even goed testen!

Lekker om groentes in te dippen (komkommer is mijn favoriet!), op een bruschetta of om op je tortilla te smeren (maar dat recept volgt nog…). 😀

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.