Wijngenot bij Hotel Klausnerhof in Hintertux, Tirol

De gedreven wijnkenner en gastheer Martin Klausner van Hotel Klausnerhof in Hintertux Tirol heeft vriendschappelijke banden met vele Oostenrijkse topwijnmakers. Zijn dochter Magdalena, gediplomeerd sommelier, adviseert de gasten van Klausnerhof op professionele wijze over de wijnselectie voor het dinermenu. Het vader-dochterduo presenteert zijn voornamelijk Oostenrijkse wijnfavorieten tijdens proeverijen in de wijnhut en met wijntours door het hotel.

Wijngenot bij Hotel Klausnerhof in Hintertux, Tirol

De Koninklijke Gletsjer Familie

In gesprekken met bevriende wijnboeren uit Göttlesbrunn in het wijngebied Carnuntum in het zuidoosten van Wenen ontstond het idee om de cuvée van Hotel Klausnerhof te creëren. Dat is het verhaal van hoe de “Gletscherkönig” (Gletsjer Koning) ontstond in 2012. Deze fruitige, krachtige wijn verenigt Merlot, Frankovka, Zweigelt en Cabernet Sauvignon. Het werd zo goed ontvangen dat de “Gletscherkönigin” (Gletsjer Koningin) een jaar later werd geïntroduceerd. Maar dat is niet alles: in 2017 werd de “Gletscherprinzessin” (Glacier Prinses) tentoongesteld, een witte wijn van Chardonnay en Pinot Blanc. In 2019 werd het koningschap gecompleteerd met een elegante en smaakvolle roséwijn, de “Barones”.

Wijngenot bij Hotel Klausnerhof in Hintertux, Tirol

Volgens Martin en Magdalena Klausner is planning de sleutel: ze volgen het streven om een bijpassende wijn in de wijnkelder klaar te hebben voor elk gerecht en de voorkeur van elke gast. Zo is de wijnkaart in Hotel Klausnerhof zeer gevarieerd en bevat de wijnkelder schatten van beroemde wijngaarden uit Oostenrijk en de wereld. Het team werkt non-stop aan het verbeteren van de wijnkaart: recente ontdekkingen, met name prachtige locaties en uitstekende oogsten vinden altijd hun weg naar de glazen van de gasten. Ga een nieuwe ervaring aan en geniet van Oostenrijkse wijnen in hun volheid en verscheidenheid aan smaken.

Wijngenot bij Hotel Klausnerhof in Hintertux, Tirol

Check de prijzen en beschikbaarheid van Hotel Klausnerhof in Hintertux
Boek een huurauto vanaf Innsbruck Airport
Reis met de ÖBB Nightjet nachttrein gemakkelijk naar Oostenrijk


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER OOSTENRIJK TIPS:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.