Duurzaam vakantie vieren in het Salzburgerland

De hoge bergen, de idyllische meren, watervallen… Het is niet gek dat de regio Salzburgerland bij de Oostenrijkse stad Salzburg een geliefde vakantiebestemming is. Voor wie liever op een duurzamere manier vakantie viert in bijvoorbeeld de herfstvakantie, in dit artikel een leuke tip!

Duurzaam vakantie vieren in het Salzburgerland - My Alpenwelt Resort

Go Green

Het wellness- en lifestyleresort My Alpenwelt Resort heeft het duurzame “Go Green” concept in het leven geroepen. De natuur van de Gerlospas waarin het resort zich bevind, is van een bijzondere schoonheid. Dat moet natuurlijk gerespecteerd en in stand gehouden worden. Actueler en belangrijker dan ooit: gastheer Hannes Kröll-Schnell zet zich in zijn exclusieve resort in voor de bescherming van het klimaat en voor het gebruik van hernieuwbare energie.

Duurzaam vakantie vieren in het Salzburgerland - My Alpenwelt Resort

Duurzame genieten in de Wellness

Een ultramodern thermisch zonne-energiesysteem verwarmt de hele zwembadzone van het resort en grote delen van het hotel. Deze grote “output” van energie is te danken aan de intense hoogtezon en de talrijke mistvrije dagen in de Zillertal Arena. Sinds enkele jaren beschikt het My Alpenwelt Resort over een eigen warmtekrachtkoppelingsinstallatie voor de opwekking van warmte en elektriciteit. “In 55.000 bedrijfsuren hebben we al meer dan een miljoen kilowattuur energie kunnen produceren”, aldus de manager van het resort. Van het e-autopark voor het personeel en de gasten tot het eigen zonne-energiesysteem voor het opladen van de e-voertuigen: My Alpenwelt Resort gaat voor groene mobiliteit. Met een nieuw systeem voor het verzamelen van herbruikbare afvalstoffen recyclet het hotel belangrijke grondstoffen. Opmerkelijk: dankzij een doeltreffend noodstroomconcept kan het My Alpenwelt Resort in Salzburgerland bij een stroomstoring veilig de hele werking van het hotel voortzetten.

Duurzaam vakantie vieren in het Salzburgerland - My Alpenwelt Resort

*Kies één van deze leuke hotels in Salzburg om te overnachten.
*Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid voor treintickets naar Salzburg.


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER OOSTENRIJK TIPS:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.