Tip voor foodies: waar te eten in Mayrhofen, Zillertal

Het aanbod aan culinaire hoogstandjes in Zillertal is immens. Maar als je deze zomer (of winter) richting Mayrhofen vertrekt, waar (en wat) moet je dan eten als echte foodie?

Tip voor foodies waar te eten in Mayrhofen, Zillertal

Eten wat je niet mag missen

Als je zou willen, kan je de hele dag wel aan het eten blijven in Zillertal in Tirol, Oostenrijk. Wat bijvoorbeeld te denken van Speck? Dit is een drooggezouten, licht gerookte ham, geproduceerd in Tirol (zowel de Italiaanse als de Oostenrijkse kant) gemaakt van de achterpoot van een varken. Heerlijk! Of misschien heb je liever een kom warme Pressknödl Suppe? Denk knoedels (deegballetjes) van plat brood met in het midden lokale ‘grijze kaas’ uit de bergen. Dobberend in een heldere en diepe runderbouillon met een vleugje gesneden bieslook.

Het bekendste Tiroolse eten is misschien wel de Kaiserschmarrn. Dit is een lichte en donzige pannenkoek die zich vertaalt naar ‘Emperor’s Mess’, want als hij eenmaal gaar is, wordt hij in kleinere stukjes versnipperd. Bovendien was de Oostenrijkse keizer (Kaiser) Franz Joseph een grote fan van kaiserschmarrn. Zoals vrijwel iedereen in de Oostenrijkse Alpen. Nog een gerecht uit de categorie ‘hoe moet je dat nu precies uitspreken’: Schlutzkrapfen! Deze gevulde pasta met veel bruine boter is een lekker traditionele en stevige Alpenmaaltijd. Als je een bord schlutzkrapfen bestelt, verwacht dan halvemaanvormige pastavormen met een assortiment aan vullingen. Waarschijnlijk kalfs- of rundvlees, aardappelen, wat lokale grijze kaas (graukäse), spinazie en meer.

ZillergrundRock Luxury Mountain Resort

Het nieuwe, spectaculaire hoogtepunt voor foodies in Mayrhofen Zillertal is het ZillergrundRock Luxury Mountain Resort. Casual, chill, elegant en verleidt het je om te genieten en de unieke ZillergrundRock spirit te beleven. Bij aankomst zweef je met de panoramalift naar boven tot in het Sky Atrium. Dit hooggelegen architectonische meesterwerk zet de bergen ongeëvenaard mooi in scène. Nieuwe, stijlvolle relaxzones met de namen Ziller Lodge, Mountain Lodge en Alpin Lodge staan garant voor fantastische vakantiemomenten. De gebouwen worden met elkaar verbonden door indrukwekkende bruggen – het uitzicht en de indrukken die je hier opdoet zijn ongekend.

Rocky7 ZillergrundRock opent een nieuw restaurant

Er wordt binnenkort een nieuw restaurant geopend: Rocky7. Chef Alexander Hönigsberger, een topchef die meerdere Gault&Millau-koksmutsjes en falstaff-vorkjes in de wacht heeft gesleept, belooft in het nieuwe Rocky7 een casual gastronomisch avontuur dat zijn naam alle eer aandoet. Ongedwongenheid en een verfijnde sfeer gaan hier hand in hand. Met Alexander Hönigsberger is ZillergrundRock erin geslaagd om voor zijn nieuwste project in Mayrhofen één van de grote culinaire kunstenaars van het land in huis te halen.

En de naam? Chef Alexander: “Rocky7 staat voor een deel van ZillergrundRock, de ‘vakantierots’ in de ‘branding van de luxe. En het cijfer 7? Dat ligt voor de hand. De regenboog heeft zeven kleuren, een week telt zeven dagen, we voelen ons allemaal graag in de zevende hemel en er bestaan zeven wereldwonderen. Eén daarvan is Rocky7”.

Rocky7 ZillergrundRock opent een nieuw restaurant - Mayrhofen

Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER OOSTENRIJK TIPS:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.