Een nieuwe gin in het schap: Bobby’s Gin Pinang Raci Spice Blend No1

Na de Bobby’s Schiedam Dry Gin, Bobby’s Schiedam Jenever, de limited edition 5 jaar gerijpte Bobby’s Schiedam Jenever en de twee ready-to-drink cocktails in blik hebben Sebastiaan van Bokkel en David Blom nu een nieuwe gin toegevoegd aan hun Bobby’s Imperium: Bobby’s Gin Pinang Raci Spice Blend.

Bobby's Gin Pinang Raci Spice Blend

Bobby’s Gin Pinang Raci Spice Blend No1

Bobby’s Gin Pinang Raci Spice Blend No.1 is een letterlijke mengelmoes van de ‘vertrouwde’ tonen van Bobby’s Gin met vijf nieuwe ingrediënten geïnspireerd op ’t Oosten. De warme, kruidige en aromatische kruiden Galanga (laos), Kurkuma, Daun Salam (Indonesisch laurierblad), Gember en Zoete Sinaasappel nemen je mee op een smaakvolle reis naar het eiland van oorsprong: het Molukse Spice Island Ambon.

Pinang Raci (spreek uit als piᐧnang-raᐧtsjie) betekent letterlijk een mengelmoes van kruiden. Het infuseren van jenever met kruiden, en daarmee het creëren van zijn eigen pinang raci met de smaak van thuis, het plaatsje Naku op Ambon, was voor opa Bobby Alfons een dagelijks terugkerend ritueel. Dit inspireerde zijn kleinzoons Sebastiaan en David, oprichters van het merk Bobby’s Schiedam Dry Gin, eerder al. Deze Pinang Raci Spice Blend No.1 is een mix van vijf nieuwe Oosterse ingrediënten gemengd met het vertrouwde mengsel van Bobby’s Schiedam Dry Gin.

Het ontwikkelen van het recept van Bobby’s Gin Pinang Raci Spice Blend No. 1 heeft maar liefst één jaar en 69 samples geduurd. Pas toen waren Sebastiaan, David en Master Distiller Ad van der Lee bij Herman Jansen tevreden.

“De geur en smaak? Het is net alsof het keukenkastje van oma wordt opengetrokken, dit maakt de gin ook nog eens een match made in heaven met de traditionele Javaanse keuken. Deze nieuwe gin is here to spice things up!”

Sebastiaan van Bokkel en David Blom – oprichters Bobby’s Schiedam Dry Gin

Ben je al bekend met de Bobby’s Schiedam Dry Gin? Dan zal deze Bobby’s Gin Pinang Raci Spice Blend No.1 je zeker bekend voorkomen qua geur en smaak, maar dan op een soort Indonesische steroïden. Vooral de warme tonen van gember, kaneel en de sinaasappel komen meer naar voren in de nieuwe gin. Qua smaak is de nieuwe gin een stuk kruidiger en ronder dan de eerdere versie. En omdat ze heel bewust No1 op de fles hebben gezet, denk ik dat er nog wel meer versies gaan komen. Inspiratie gekregen? Kijk hieronder voor een lekker cocktailrecept met de nieuwe Bobby’s gin!

Cocktailtip

Op de site van Bobby’s Gin Pinang Raci Spice Blend staat een recept voor een klassieke Tom Collins. Normaal gesproken een gin cocktail met versgeperst citroensap, suikersiroop en sodawater, maar ik geef altijd graag mijn eigen draai aan cocktails! En omdat we tijdens het Grote Bobby’s Dry Gin & Tonic artikel erachter kwamen dat de combi van Bobby’s Gin met grapefruit heel lekker was, heb ik ervoor gekozen om het bruiswater te vervangen door Royal Club Tonic with a hint of grapefruit. En dit pakte toch een partijtje lekker uit! Heerlijk fris en bitter; perfect voor de hete dagen die we nog gaan krijgen de komende zomer.

Bobby's Gin Pinang Raci Spice Blend
Benodigdheden voor 1 Pinang Raci Grapefruit Collins
Bereidingswijze
  1. Doe de Bobby’s Gin samen met het citroensap en de suikersiroop in een longdrinkglas
  2. Vul voor de helft met ijsblokjes
  3. Roer alles even goed door
  4. Top af met Royal Club Tonic with a hint of grapefruit
  5. Roer voorzichtig alles door
  6. Garneer met een schijfje citroen
  7. Enjoy!

De Bobby’s Gin Pinang Raci Spice Blend is verkrijgbaar veel (online) slijterijen voor een adviesprijs van €39,98.


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Bobby’s Schiedam Dry Gin

Disclaimer


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.