Waar moet je op letten bij het kopen van een blender?

Ga je een nieuwe blender aanschaffen? Dan is het handig om te weten wat je er precies mee wil gaan maken. In dit artikel geven we een aantal tips voor het kopen van een blender.

Waar moet je op letten bij het kopen van een blender

Wat wil je maken?

De allereerste tip is gelijk de belangrijkste: bedenk wat je met de blender wil gaan maken voordat je er één aanschaft. Wil je er bijvoorbeeld alleen smoothies en sapjes mee maken? Dan is een simpele blender met een vermogen van 450 watt voldoende. Maar voeg je er ook groenten, superfoods of ijsblokjes aan toe, dan kun je het beste kijken voor een wat sterkere blender. Je hebt ook blenders met een speciale functie om ijs te crushen. Voor het maken van warme gerechten, zoals soepen en sauzen, moet je op zoek gaan naar een blender die tegen warmte kan. Ook bestaan er power blenders, waarmee door het vermogen van de blender de gerechten vanzelf worden opgewarmd. Wil je met een blender smoothies en soepen maken? Dan zou je kunnen kiezen voor een soepmaker, hier kun je namelijk ook smoothies mee maken.

Hoe groot moet de blender zijn?

Ook de grootte van de blender is handig om rekening mee te houden. Zo zit er een groot verschil tussen een smoothie maken voor jezelf of voor een heel gezin. Maak je alleen smoothies voor jezelf? Dan is een blender tot 1 liter voldoende. Hiermee kun je prima twee smoothies maken of een grote kom soep. Ga in dit geval ook niet voor een grotere blender, omdat de ingrediënten dan makkelijker aan de zijkant van de kan blijven plakken en niet worden fijngesneden door de messen. Met een blender van 1 tot 1.6 liter kun je drie tot vijf smoothies of drie tot vier kommen soep maken. Heb je een heel groot gezin of wil je heel veel in één keer maken? Kies dan voor een blender van 1.7 liter of meer. Ga in dat geval ook niet voor een te kleine blender, omdat in een te volle blender de ingrediënten zich niet goed kunnen verplaatsen.

Vierkant of rond?

Je hebt zowel vierkante als ronde blender kannen. Een ronde kan is makkelijker schoon te maken, omdat ingredienten hier niet in de hoeken blijven zitten. Maar wil je ingrediënten zo snel mogelijk goed mengen? Dan kun je het beste kiezen voor een vierkante kan, omdat door deze vorm de ingrediënten meer naar beneden worden geduwd en goed worden vermalen. Hopelijk heb je nu genoeg tips gekregen voor het kopen van een blender!


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


RECEPTEN OM TE MAKEN MET EEN BLENDER:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.