Voordelen van vloerverwarming

Vloerverwarming is niet meer weg te denken uit de moderne (nieuwbouw)woning. Naast dat vloerverwarming zonder twijfel de meest aangename en effectieve manier is om je voeten op te warmen, heeft het nog veel meer voordelen. In dit artikel zetten we alle voordelen voor je op een rij!

Voordelen van vloerverwarming

1. Energiezuinig verwarmen

Er zijn twee typen vloerverwarming: elektrische en op water gebaseerde systemen. Beide systemen zorgen voor verwarming van een ruimte vanaf de vloer en daarmee voor een consistente, efficiënte warmte. Door middel van een vloerverwarming verdeler, wordt de warmte gebalanceerd over de ruimte verdeeld. Traditionele radiatoren moeten worden verwarmd tot een zeer hoge temperatuur om een ruimte effectief te verwarmen, terwijl vloerverwarming een veel lagere temperatuur nodig heeft om de kamer op te warmen. Goed voor het milieu en goed voor de portemonnee!

  1. Meer ruimte in huis

Dankzij vloerverwarming kun je genieten van een volledig verwarmd huis, zonder onaantrekkelijke radiatoren aan de muren. Zelfs de meest moderne radiatoren nemen ruimte in beslag. Die ruimte heb je nu ‘over’, waardoor je het maximale uit de ruimte halen.

  1. Werkt met ieder type vloer

Daarnaast bent je volledig vrij in de keuze van het type vloer dat je wenst. Vloerverwarming gaat namelijk uitstekend samen met laminaat, hout, tegels, stenen, tapijt en nog veel meer type vloeren. Houdt er wel rekening mee dat bepaalde vloeren zorgen voor (ondervloers-)warmteverlies.

  1. Veilig en comfortabel

Wel eens bang dat jouw zo nu en dan druk rondrennende kinderen zich vervelend bezeren aan de uitstekende radiator? Met vloerverwarming is de omgeving veilig, aangezien de verwarming zich onder de vloer bevindt. Je kinderen kunnen zich vrijer bewegen in huis. Daarnaast maakt vloerwarming het makkelijker om je huis schoon en stofvrij te houden, omdat je geen radiatoren meer hebt waar je moeilijk bijkomt tijdens het schoonmaken.

  1. Makkelijk in installatie en onderhoud

Het is zeer gemakkelijk om vloerverwarming te installeren, vooral in het geval van een nieuwbouw, verbouw- of renovatieproject. Wanneer de vloerverwarming geïnstalleerd is, is er vrijwel geen onderhoud nodig. Op de vloerverwarming zit vaak levenslange garantie, waardoor gemoedsrust is verzekerd.


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.