Dit zijn de voordelen van een koffieabonnement

Steeds meer producten in Nederland worden in de vorm van een abonnement aangeboden. Gemiddeld heeft een huishouden in Nederland maar liefst 14 abonnementen lopen. Dit kan van alles zijn: van een abonnement op Netflix tot aan een leaseabonnement op een elektrische auto. Een van de abonnementen die ook steeds meer zieltjes aan het winnen is, is een koffieabonnement. Wat is dat precies en wat zijn de voordelen ervan? Je leest het hieronder.

Dit zijn de voordelen van een koffieabonnement

Wat is een koffieabonnement precies?

Nederlanders zijn echte koffiedrinkers. Dat er vandaag de dag koffieabonnementen beschikbaar zijn, is dus niet zo heel goed. Wanneer je zo’n abonnement afsluit, ontvang je op week- of maandbasis koffie of koffiebonen in huis. Daar hoef je niets voor te doen, behalve je wensen omtrent koffie doorgeven. Ook geef je aan hoeveel koffie je zou willen ontvangen. 

Bij sommige aanbieders kun je er zelfs een apparaat bij krijgen om de koffie mee klaar te maken. Dat hoeft niet: er zijn ook veel bedrijven die alleen gespecialiseerd zijn in het leveren van koffiecups, pure filterkoffie of koffiebonen. Dergelijke producten kun je gebruiken in je eigen koffiezetapparaat.

Altijd koffie in huis

Het grootste voordeel van een koffieabonnement is dat je altijd koffie in huis hebt. Menig koffiedrinker zonder abonnement heeft het wel eens meegemaakt om in de ochtend of bij bezoek zonder koffie te zitten. Dat is natuurlijk geen grote ramp, maar wel jammer wanneer je net zin hebt in een kopje koffie. Met een abonnement op koffie hoef je nooit zonder lege koffieblikken te zitten. Ook handig wanneer je wel eens een recept met dit drankje maakt.

Dit zijn de voordelen van een koffieabonnement

Geniet van verse koffie

Wat ook heel fijn is aan een koffieabonnement is dat je altijd over verse koffie beschikt. Wanneer je dagelijks een kopje koffie drinkt, kan het maar zo zijn dat een zak koffiebonen een maand geopend blijft liggen. Dat is niet erg, maar daardoor kan de smaak van de koffie wel wat muffig worden. Bij een koffieabonnement wordt er altijd gekeken naar jouw verbruik waardoor je nooit te veel (of te weinig) koffie hebt en dus altijd een vers kopje koffie kunt zetten.

Kwaliteit staat voorop bij abonnement

De koffie die je bij een koffieabonnement afneemt, is nooit van dezelfde kwaliteit als van de koffie in de supermarkt. Bij dit soort abonnementen ontvang je namelijk altijd koffie van hoge kwaliteit. In de supermarkt weet je dat nooit zeker. Bij een koffieabonnement vind je ook nog eens altijd meer informatie over het bedrijf en de herkomst van de koffie. Dat maakt dat kopje koffie nog net wat lekkerder.

Dit zijn de voordelen van een koffieabonnement

Voldoende variatie en smaken

Tot slot is het goed om te weten dat je veel keuze hebt wanneer het gaat om het afsluiten van een koffieabonnement. Je zit bijvoorbeeld niet vast aan slechts één soort koffieboon of één soort smaak. Bij de meeste aanbieders kun je in ieder geval kiezen uit verschillende soorten brandingen (roast). Ook varieert het vaak in de sterkte van de koffie; sommige koffie is het lekkerst voor een Americano en andere koffie is meer passend bij een espresso. Zo is er altijd voor ieder wat wils te verkrijgen én kun je lekker variëren als je dat wilt.


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.