Tip voor de zomer: een koelrugzak!

Of we nu op vakantie zijn, of lekker in de buurt van Den Haag, wij gaan altijd graag picknicken! Soms gaan we ergens heen met de auto, soms met de fiets en soms gewoon lopend hier naar het park aan de overkant. We hebben wel een grote koeltas om alle koude drankjes mee te nemen, maar dat is stiekem niet zo handig op de fiets of lopend. Je wilt niet zo’n grote koeltas of lompe koelbox aan je stuur hebben hangen; dat is niet zo veilig. Maar met deze koelrugzak van Sunflake kun je heel veel koude drankjes meenemen en heb je tegelijk je handen vrij!

Tip voor de zomer: een koelrugzak!

Specificaties

De Sunflake koelrugzak van het merk Tourit is er in een aantal verschillende modellen; ik heb gekozen voor deze blauwe versie van 28 liter, er zijn nog twee andere modellen van 28 liter en er zijn ook twee modellen van 25 liter inhoud. Mijn koelrugzak heeft een groot geïsoleerd koelvak van waterdichte liner (een lekvrije PEVA liner die BPA vrij en FDA goedgekeurd is) van bijna 17 liter, waar je wijn, bier of fris tot wel 16 uur onder de 15o graden kunt houden.

Bovenop het koelvak zit nog een groot vak zonder isolatie, perfect om bijvoorbeeld je picknickkleed of je glaswerk op kun bergen. Aan de voorkant zit ook een vak voor bijvoorbeeld bordjes, bestek en servetjes en aan de achterkant zit ook een klein ‘verborgen’ vak voor bijvoorbeeld een kleine portemonnee, sleutels of je telefoon. Ook in de schouderband zit een klein vakje; volgens mij origineel bedoelt voor je telefoon, maar onze iPhone 11 paste er helaas niet in. Maar onze huissleutel dan weer wel! Ook handig.

De buitenkant van de rugzak is gemaakt van duurzaam waterafstotend Oxford nylon. En je hoeft niet bang te zijn dat je een natte rug krijgt, want het koelvak is perfect geïsoleerd met meerdere lagen schuim. En dikke plus: aan één van de schouderbanden zit een geïntegreerde bieropener! Volgens mij is deze koelrugzak ontwerpen voor drinkies zoals wij.

Perfect om te picknicken

Wij hebben een speciaal koelelement dat precies om een fles bubbels heen past, dus die hebben we dag voor de picknick alvast in de vriezer gelegd. Want lauwe bubbels, dat wil niemand.. 😉 De fles Griekse rosé ‘champagne’ kon net niet helemaal rechtop staan, dus die hebben we een beetje schuin gezet. Daarnaast hadden we paté, twee soorten kaasjes, komkommer, wortel, pittige hummus, toastjes, twee champagneglazen, een picknickkleed, snijplankje, twee mesjes, grof zeezout, een klein flesje extra insta olijfolie én nog een flesje water meegenomen. Allemaal in de koelrugzak! Je kan dus echt wel meer meenemen dan je denkt.

Onze ervaring

Op de heenweg naar het park heb ik Franz de koelrugzak laten dragen, want je kan hierboven wel lezen hoeveel we stiekem mee hadden. De rugzak zat fijn, de banden sneden niet in zijn schouders en waren verstelbaar. Geen probleem dus om mee te wandelen of fietsen. En ik bedacht me dat het in het OV ook heel makkelijk moet zijn, want het is net of je met een gewone rugzak op pad bent. Je hoeft niet te zeulen met een koelbox en dan tegelijkertijd bijvoorbeeld te hannesen om uit te checken met je OV-chipkaart.

Een Koelrugzak - onze tip voor deze zomer

Conclusie

Wij zijn echt dik tevreden met de Sunflake Tourit koelrugzak, perfect om eten en drinken gekoeld mee te nemen en je hebt ook nog eens je handen vrij. Verbeterpunten: het vakje voor de telefoon is echt te klein voor telefoons anno 2021 en als het gekoelde vak net 1-2 centimeters hoger was geweest, kan een fles champagne gewoon rechtop staan.


Koop je eigen koelrugzak nu via Bol.com en krijg er gratis twee koelelementen bij!


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Dit artikel is geschreven in samenwerking met Sunflake.nl, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving.

Disclaimer

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.