Speltbrood met tomatentapenade & mozzarella

Ik kreeg laatst van persbureau Kroon op het Werk een pakket toegestuurd met allerhande producten. Daar zat ook een halfje Soma Speltkoren in. Een heel stevig brood gemaakt van speltmeel en zonnebloempitten. En toevallig was het net lunchtijd.. Goeie timing! 😀 Ik had nog een half bolletje mozzarella, een halve paprika en een potje zelfgemaakte tomatentapenade in de koelkast staan, dus daar kon ik wel wat mee! En het resultaat was superlekker; het brood vult veel meer dan je zou denken van die dunne plakjes… 😉

speltbrood met tomatentapenade

Benodigdheden voor 1 persoon:

  • 2 sneetjes Soma Speltkoren
  • 1/2 rode paprika, in blokjes
  • 1/2 bolletje mozzarella, in stukjes
  • 1 eetlepel tomatentapenade
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Leg de sneetjes brood eerst 5 minuten in de oven zonder beleg.

Haal de broodjes uit de oven, bestrijk met tomatentapenade en verdeel de blokjes paprika en mozzarella over het brood. Beetje peper en zout erop naar smaak.

Schuif dan 6 minuten in de oven en na die 6 minuten zet je de oven nog 2 minuutjes op de grillstand om de mozzarella knapperig te krijgen. Blijf het wel in de gaten houden; je broodje kan zo van overheerlijk naar pikzwart gaan als je even niet oplet.

Misschien heb je ook nog wat rucola in huis? Is volgens mij ook heerlijk als topping op dit speltbrood met tomatentapenade!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.