Rondreis Schotland =>> Caorunn Distillery – Highland Wildlife Park – Kingussie

Caorunn Gin

We moesten alweer vroeg op, want we hadden een afspraak bij Caorunn (spreek uit kaaroen) Gin! Caorunn  Gin wordt gemaakt met 6 ‘standaard’ botanicals (citroenschil, sinaasappelschil, korianderzaad, jeneverbessen, cassia (een type kaneel) en engelwortel), maar daarnaast gebruiken ze ook 5 typisch Schotse kruiden en planten uit de nabije omgeving zoals bog myrtle (wilde gagel, een moerasplant), rowan berry (lijsterbes), heather (struikhei), dandelion (paardebloem) en coul blush apple (een Schots appelras). Het bijzondere is dat ze sinds kort een tuin hebben aangelegd waar al deze planten groeien, zodat ze over een paar jaar hopelijk zelfvoorzienend (behalve voor de jeneverbessen) kunnen zijn qua botanicals.

Rondreis Schotland - Caorunn Gin

Zoals je op de foto’s kunt zien was dit een ander soort distillery dan met de whisky. Ginmeester Simon gebruikt een koperen parfum still uit jaren ’20 om de alcoholstoom door de lades met botanicals te leiden. De stoom pikt de smaak mee en wordt in een ander vat weer gecondenseerd tot gin (in een notendop).

Rondreis Schotland - Caorunn Gin

Om het iets meer actiever te maken (en niet alleen maar een tour, want dan ben je snel klaar) hebben ze een grote tafel uitgestald met alle botanicals die je kan proeven en ruiken in de gin. Op een kaart geef je aan hoe sterk jij elke botanical kunt proeven en ruiken. Als je ze alle 11 gehad hebt krijg je een envelop met daarin de bevindingen van de ginmeester. Kan je kijken of je een beetje in de buurt zat! Leuk om te doen en je bent echt even heel geconcentreerd bezig met gin proeven.

En de gin zelf? Zo lekker dat Franz op de terugweg op de boot in de shop nog 2 literflessen Caorunn heeft gekocht… Dat mag wel wat zeggen geloof ik… 😉

Highland Wildlife Park

Om ook weer even iets te doen wat niet met eten of drinken te maken had, hebben we het RZSS Highland Wildlife Park bezocht. Gedeeltelijk rij je met de auto tussen de dieren en er is een gedeelte om gewoon doorheen te wandelen. Een beetje zoals bij safaripark Beekse Bergen.

RZSS Highland Wildlife Park

Met de auto rij je langs kamelen, bisons, rendieren, wapiti’s (hertachtige), herten, Przewalski paarden en nog veel meer dieren.

RZSS Highland Wildlife Park

Wanneer je de auto geparkeerd hebt zie je de meer exotische bewoners zoals Japanse makaken, sneeuwluipaarden (zo mooi!), amoertijger/siberische tijger (de grootste tijgersoort die er bestaat), verschillende soorten uilen, poolvossen en ijsberen.

RZSS Highland Wildlife Park

Naast alle exoten hebben ze ook een gedeelte voor diersoorten die wel van nature in Schotland voorkomen zoals wilde katten, rode eekhoorns (die worden niet in een kooi gehouden, ze hebben alleen heel veel speelgoed/touwen opgehangen in de bomen.. 😉 ), tragopans (een soort kleurige fazant) en bevers.

Picknicken

Na het wildlife park zijn we een stukje richting ons hotel gereden en hadden we bij de lokale supermarkt wat broodjes en drinken gekocht. We hadden onwijs mazzel met het weer; want net toen we een mooi stukje gras zagen om wat te eten brak de zon door! 🙂

Pack It Koeltas Picknick Tote - 8,2 l - Fiesta

Ik had een hele toffe koeltas van Packit gekregen om uit te testen tijdens de vakantie. In plaats van losse koelelementen is de hele tas een koelelement! Je kan het heel klein opvouwen en dan in de vriezer invriezen. Of je vraagt bij je hotel of die daar een nachtje in de vriezer mag zoals wij hadden gedaan… 😉 Er zijn verschillende soorten en maten (voor een hele picknick, lunchtrommel, babyflesjes of alleen voor je flesje wijn) en een heleboel leuke kleurtjes en prints. Dit is de versie van 8,2L met genoeg ruimte voor een goed georganiseerde picknick.. 😉 Er zit ook een handig elastiek in de tas om je flesje wijn (of bier in ons geval) netjes rechtop te houden. Wij waren natuurlijk maar met z’n tweeën, dus ruimte genoeg om ons broodje en stukje chocolade koud te houden.

Pack It Koeltas Picknick Tote - 8,2 l - Fiesta

Verkrijgbaar o.a. via de site van TTP Concepts of Bol.com.

The Cross – Kingussie

Na het picknicken zijn we nog een stukje gaan wandelen en daarna doorgereden naar ons hotel in Kingussie. Prachtig verscholen tussen de bomen en langs een klein stroompje ligt hotel/restaurant The Cross. Mooie, nette kamer met uitzicht op de achtertuin waar de rode eekhoorns de vogelvoederhuisjes aan het plunderen waren. Supergrappig om daar naar te kijken.. 🙂

The Cross Kingussie

Het hotel (9 kamers) heeft er ook een restaurant bij dat al jaren heel hoog staat in allerlei lijstjes van bv: ‘Beste restaurant van Schotland’ etc. Dus de verwachtingen waren hooggespannen!

The Cross Kingussie

En de verwachtingen zijn meer dan waargemaakt.. 😉 Hoogtepunten: boter op een steen.. :), eend op 3 manieren, foie gras ballotine, varken op 3 manieren en het chocoladedessert met pindakaas (jammer van het bananenijs). Service ook helemaal prima in orde. Het was voor een maandagavond best goed bezet, maar de mensen waren nogal stil aan het eten en er was geen klein achtergrondmuziekje.. Waardoor je automatisch ook minder/zachter gaat praten als het heel stil is in een dinerzaal. Dus met een klein muzakje op de achtergrond zou het helemaal perfect zijn! 😉

Het voordeel van eten in je hotel is dat je alleen nog maar naar je kamer hoeft te rollen en je bedje in te duiken… Met het kabbelen van het beekje op de achtergrond lekker slapen! 😀 dag 8 rechts

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.