Review: Zeelust

Van Texel tot Zeeland: de Nederlandse kust heeft volop culinair genoegen te bieden. In elke badplaats en ieder havenstadje zijn pareltjes van eetgelegenheden en speciaalzaken te vinden – -maar waar moet je ze zoeken? Jonah Freud neemt ons samen met haar dochter Cijn Prins mee naar de leukste (en lekkerste) plekjes langs onze Nederlandse westkust. Jonah is bekend van de kookboekhandel van Nederland, kookboekenrecensent voor Het Parool, presenteert het NPO-radioprogramma Mangiare en heeft zelf nog aantal kookboeken op haar naam staan en Cijn erfde de liefde voor lekker eten van haar moeder. Zij werkt onder andere als culinair recensent en redacteur.

Het boek werd gepresenteerd in keukenwinkel BASE Cooking Store van de bekende tv-kok René Pluijm, praktisch naast de visafslag van IJmuiden. Een bezoekje aan de visafslag kon dan natuurlijk ook niet ontbreken!

[expand title=”Klik hier voor de foto’s van de visafslag en de boekpresentatie!”]

Boekpresentatie Zeelust, BASE Cooking Store & visafslag IJmuiden Boekpresentatie Zeelust, BASE Cooking Store & visafslag IJmuiden Boekpresentatie Zeelust, BASE Cooking Store & visafslag IJmuiden Boekpresentatie Zeelust, BASE Cooking Store & visafslag IJmuiden Boekpresentatie Zeelust, BASE Cooking Store & visafslag IJmuiden Boekpresentatie Zeelust, BASE Cooking Store & visafslag IJmuiden Boekpresentatie Zeelust, BASE Cooking Store & visafslag IJmuidenBoekpresentatie Zeelust, BASE Cooking Store & visafslag IJmuiden Boekpresentatie Zeelust, BASE Cooking Store & visafslag IJmuiden Boekpresentatie Zeelust, BASE Cooking Store & visafslag IJmuiden Boekpresentatie Zeelust, BASE Cooking Store & visafslag IJmuiden

[/expand]

Boekpresentatie Zeelust, BASE Cooking Store & visafslag IJmuiden

Het boek zelf bestaat uit 7 hoofdstukken, ingedeeld in stukken kustlijn: van Texel tot Callantsoog, van Sint Maartenszee tot Castricum, van Wijk aan Zee tot Zandvoort, van Noordwijk tot Katwijk aan Zee, van Scheveningen tot Hoek van Holland, van Stellendam tot Neeltje Jans en van Veere tot Cadzand.

Boekpresentatie Zeelust, BASE Cooking Store & visafslag IJmuiden

De zaken die besproken worden zijn heel divers; van restaurant tot snackbar en van cocktailbar tot banketbakker. Handig ingedeeld met één of meerdere icoontjes.

Boekpresentatie Zeelust, BASE Cooking Store & visafslag IJmuiden

Natuurlijk zijn er meer zaken in een dorp/stad dan er in het boek staan, maar het is zeker een handig startpunt voor bijvoorbeeld een weekendje weg in Zandvoort!

Boekpresentatie Zeelust, BASE Cooking Store & visafslag IJmuiden

Scheveningen mag natuurlijk niet ontbreken in de lijst, en ik heb al wat nieuwe plekjes in het boek gezien die ik nog niet kende! Binnenkort maar eens op de fiets springen als het lekkerder weer wordt om die eens te gaan checken.. 😉 Jammer is wel dat Restaurant Lemongrass er niet in staat, maar The Harbour Club (sinds februari gesloten) wel.. 😉

Conclusie

Pluspunten:

  • Leuk klein boekje met handige culi tips langs de kust
  • Twee registers, één alfabetisch op naam en één alfabetisch op plaatsnaam
  • Genoeg tips voor een weekendje weg langs de kust
  • Schappelijke prijs

Minpunten:

  • Ik vind een Wok Palace of een keten als La Cubanita niet echt vallen onder culinaire pareltjes van de Nederlandse kust..
  • Sommige beschrijvingen hadden van mij soms iets uitgebreider gemogen
  • Misschien een soort prijsindicatie erbij bij de verschillende zaken? Dat mensen zich niet lam schrikken als ze bij Pure-C voor de deur staan… 😉

Zeelust is een culinaire gids met tal van leuke, lekkere en smakelijke adresjes langs de Nederlandse Noordzeekust. Binnenkort een weekendje weg naar Scheveningen, Zandvoort of Texel? Deze culinaire kustgids geeft je genoeg tips om de dagen door te komen.

Dit boek is beschikbaar gesteld door Fontaine Uitgevers

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.