Review: Pindakaas Kookboek

Een boek over pindakaas? Dat klinkt wel een beetje gek toch? Ik eet vooral pindakaas op m’n brood… Maar toen dacht ik aan het recept van pindasoep waarin ik pindakaas gebruik.. Of mijn zelfgemaakte pindasaus.. Allemaal met pindakaas! Dus eigenlijk is koken met pindakaas helemaal zo gek nog niet! 😀

Review Pindakaas Kookboek

Schrijfsters Saskia Lelieveld (foodfotograaf van o.a. Puntneuzen & Kersenpitten, Goed Zoet en Toen was koken heel gewoon) en Marije Sietsma (freelance journalist en uitgever bij Loopvis) vonden pindakaasverlossing in een pot pindakaas na een dag hard werken zonder tijd om te eten.. De redder (de pindakaas) moest geëerd worden!

Review Pindakaas Kookboek

Het boek bestaat uit 5 hoofdstukken: ontbijt, koek enzo, taart & plaatwerk, hartig en toetjes. Bij het hoofdstuk ontbijt zitten ook verschillende receptjes hoe je zelf pindakaas moet maken + een aantal variaties zoals pindakaas met hagelslag, pindakaas met sambal en pindakaas met kruidnoten.

Review Pindakaas Kookboek

Voorbeelden van andere recepten zijn bijvoorbeeld: browniekoeken met pindakaasvulling, plaatkoek met zoute stengels, pindarotsjes, Afrikaanse stoofschotel, broccolikroketjes, koffie-kardemomparfait, lavacakejes en een chocolade-pindamilkshake. De recepten zijn leuk, niet te moeilijk en er zaten echt wel verrassende combinaties bij die ik zelf waarschijnlijk niet zo snel bedacht had!

Review Pindakaas Kookboek

Ook het vermelden waard is de bijzondere vormgeving van het boek. De foto’s zijn helder en paginagroot; met daarnaast op een kleinere pagina en van ander materiaal het recept. De vormgever (Jelle F. Post) heeft bijvoorbeeld ook het Puntneuzen & Kersenpitten boek vorm gegeven!

Review Pindakaas Kookboek

Conclusie

Pluspunten:

  • Leuke en verrassende recepten (zoet & hartig) met pindakaas
  • Elk recept een grote en duidelijke foto
  • Bijzondere vormgeving
  • De recepten zijn allemaal goed te doen voor een gewone thuiskok
  • Duidelijk register

Minpunten:

  • Ik had het wel leuk gevonden als ze iets hadden gedaan met de combi pindakaas en drank.. Misschien iets van een leuke cocktail?
  • Mijn vriend vraagt nu al een week lang elke dag wanneer ik nu de pindakoeken uit het boek ga maken… 😛

Als je na het lezen van dit kookboek nog geen aandrang krijgt om een pot pindakaas leeg te lepelen, dan weet ik het ook niet meer.. 😉 Het Pindakaas kookboek is niet alleen voor de pindakaasverslaafden onder ons; ook de casual pindakaassmeerders zullen verrast zijn door de verschillende recepten en weetjes. Ik duik alvast even de voorraadkast in! 😉

Dit boek is beschikbaar gesteld door Uitgeverij Loopvis

Klik op de link hieronder om het boek te kopen! 

Print Friendly, PDF & Email

One Comment Voeg uw reactie toe

  1. Marsha schreef:

    Klinkt als een super leuk kookboek! Ik hou wel van pindakaas, dus ik kan deze recepten vast wel waarderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.