REVIEW: Hanoi Saigon

De Vietnamese keuken is misschien niet een keuken waar je snel aan denkt, maar wie heeft er niet eens een lekker loempiaatje op de markt naar binnen geschoven? 😉 Dit boek is een bundeling familierecepten van de drie broers Youssouf die in 1996 hun eerste Vietnamese restaurantje (Paris Hanoi) in Parijs begonnen. Tien jaar later kwam er een tweede restaurant en in 2012 de eerst (Franse) versie van dit boek.

Hanoi Saigon (1) (Small)

Het boek is verdeeld in 8 hoofdstukken: basisingrediënten & benodigdheden, voorgerechten, soep & bouillon, maaltijdgerechten, hoofdgerechten, noedels/rijst/groenten, uit het vuistje en dranken & nagerechten.

Hanoi Saigon

Het is een lekker groot en stevig boek, met dik papier als pagina´s. Bij elk recept staat een foto en dat is echt heel fijn met al die vreemde ingredienten. Ik heb alleen geen idee hoe ik de namen van de gerechten uit moet spreken; de meeste tekens die gebruikt worden zitten ook niet standaard op mijn toetsenbord… 😉

Hanoi Saigon

Je moet wel je weg kunnen vinden naar een grote toko, want veel van de gebruikte ingrediënten zal je niet in de standaard supermarkt kunnen vinden. Je kan ook wel merken aan de ingredienten dat het een vertaald boek is. Ik ben namelijk speciaal naar een grote toko geweest voor een paar ingrediënten die in het boek genoemd worden, maar die zijn in Nederland helemaal niet te krijgen. Grijze peper en satépoeder heb ik niet kunnen vinden. Het satépoeder wat in dit boek wordt besproken is een ander poeder dan de satékruiden die je wel kan vinden in de toko.

Hanoi Saigon

De recepten zijn duidelijk opgeschreven met een net lijstje aan het begin met de voorbereidingstijd, marineertijd, rusttijd, baktijd en voor hoeveel personen. Ben je een vleeseter, dan zal je echt beginnen te watertanden van de gamba´s, gelakte eend en gegaard varkensbuik als je door het boek bladert. Eet je geen vlees of vis dan zitten er weinig recepten voor je bij…

Conclusie

Pluspunten:

  • Bij elk recept een duidelijke foto
  • Mooi stevig boek met stevige bladzijdes
  • Twee inhoudsopgaven (1 met alle recepten per hoofdstuk en 1 (normale) inhoudsopgave per ingrediënt)
  • Leuk om eens een totaal andere keuken te proberen
  • Recepten voor beginners en gevorderden

Minpunten:

  • Niet alle ingrediënten zijn goed verkrijgbaar in Nederland
  • Geen idee hoe ik de gerechten uit moet spreken; misschien was het leuk geweest als het ook fonetisch uitgeschreven was (desnoods achterin)
  • In het eerste hoofdstuk worden er basisingrediënten besproken, inclusief een overzichtsfoto. Maar de ingrediënten staan niet op de foto in de volgorde dat ze besproken worden.. Ook is er geen nummertje of iets.. Dus moet je soms maar een beetje gokken welk kruid bij welke beschrijving hoort.
  • Weinig recepten zonder vlees of vis
  • Het recept van garnalenbeignets bestaat uit garnalen en een zakje kant-en-klaar beignetbeslag… Niet echt een recept..

Toch vind ik Hanoi Saigon wel een kookboek dat de moeite waard is; ik ben dol op experimenteren in de keuken en met de Vietnamese keuken kan ik mijn hart ophalen. Dus zoek je nog een exotisch kookboek met duidelijke foto´s voor een echte vlees(vis)eter, dan is Hanoi Saigon zeker een goede keuze!

Dit boek is beschikbaar gesteld door Uitgeverij Becht

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen! 


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER AZIATISCHE KOOKBOEKEN:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.