Review: Onze Koreaanse keuken

K-food is hipper dan hip! K-food is de benaming voor Koreaans eten, net als K-pop dat is voor de typische Koreaanse popmuziek. Jordan Bourke win in 2013 het K-Food Festival, waarmee hij werd uitgeroepen tot beste Koreaanse chef in de UK. Rejina Pyo is een veelvuldig onderscheiden modeontwerpster in London. Wat een interessante combi voor een kookboek! 😀

Onze Koreaanse keuken

Er zijn 8 hoofdstukken met recepten: rijst & hartige pap, soepen & stoofschotels, groenten & ingemaakte gerechten & bijgerechten, pannenkoeken & hapjes & tofu, noedels, vis, vlees en nagerechten. Daarnaast wordt er ook een hoop informatie gegeven over de voorraadkast, de traditionele bouillon, menusuggesties en online leveranciers (ook in NL & BE). Ook handig is de uitleg van de Koreaanse tafelmanieren; je kom rijst optillen m er uit te eten wordt gezien als zeer onbeleefd!

Onze Koreaanse keuken

De recepten worden afgewisseld met foto’s uit de Koreaanse keukens, het dagelijks leven en aan de eettafel. Erg leuk om te zien, want de Koreaanse keuken lijkt niets op onze Hollandse pot. De gerechten staan allemaal met de Koreaanse naam/schrift in het boek en zijn ook fonetisch uitgeschreven.

Onze Koreaanse keuken

feestdag

Niet bij alle recepten zit een foto en dat is jammer want de gerechten zien er allemaal heerlijk kleurrijk uit. Wel worden alle gerechten voorafgegaan aan een inleiding wat bijvoorbeeld de rol is van dat bepaalde gerecht in de Koreaanse maaltijd of dat dit gerecht tijdens een bepaalde feestdag veel wordt gegeten. Heel erg leuk, want dan lees/maak je niet alleen de recepten, maar neem je gelijk ook een stukje cultuur mee!

Onze Koreaanse keuken

De recepten zijn niet al te moeilijk, bij de wat ingewikkeldere recepten zijn er soms ook meerdere foto’s van de tussenstappen toegevoegd. Qua ingredienten valt het ook reuze mee. Je zal natuurlijk wat typisch Koreaanse producten (zoals Koreaanse chilipasta of peperpoeder) in huis moeten halen (of zelf maken met de recepten in het boek), maar zeker 80% van de ingredienten die je nodig hebt zijn gewoon bij de supermarkt te koop.

De gerechten variëren van ddeok mandu guk (kipdumplingsoep) tot bibim guksu (pittige koude noedels met kimchi) en van galbi jjim (gesmoorde runderspareribs met groenten) tot yakgwa (gefrituurde honingkoekjes). Ik heb even bij de hartige gerechten gekeken naar vega (geen vis/vlees wel ei): van de 83 hartige gerechten zijn er 38 vegetarisch of worden er voor de vleesingrediënten vegetarische opties gegeven. Voor de hardcore vega dus misschien toch veel vlees/vis, maar juist voor de flexitariër een hoop variatie en inspiratie.

Onze Koreaanse keuken

De index is erg uitgebreid; zelfs de Koreaanse namen van de gerechten zijn in het register opgenomen.

Conclusie

Pluspunten:

  • Zeer uitgebreide eerste kennismaking met de Koreaanse keuken en gebruiken
  • Gemakkelijk te maken gerechten
  • Naast de typisch Koreaanse producten zijn 80% van de ingredienten heel normaal en goed verkrijgbaar
  • Goede balans in vega/vis en vlees
  • leeslintje
  • uitgebreide index

Minpunten:

  • Niet bij alle gerechten een foto

Nieuwsgierig geworden naar de Koreaanse keuken? Dan is Onze Koreaanse keuken een hele goede basis om mee te beginnen! En je bent gelijk superhip bezig.. 😀

Dit boek is beschikbaar gesteld door Karakter Uitgevers B.V.

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.