Op bezoek bij: La Cité du Vin Bordeaux

La Cité du Vin is een iconisch gebouw in de skyline van Bordeaux. De officiële opening vond plaats in juni 2016 dus het museum is pas 1,5 jaar oud. Wij gingen hier naartoe omdat we toch redelijk in de buurt op vakantie waren in Vaux-sur-Mer. (lees hier het artikel over ons toffe huisje terug) En als wijnliefhebbers kun je een bezoek aan het tofste, nieuwste wijnmuseum natuurlijk niet zomaar aan je voorbij laten gaan.

Woon je in België en breng je binnenkort een bezoek aan Frankrijk met de auto? Sinds 2016 zijn bij de Franse zuiderburen milieuzones ingevoerd. Binnen deze Franse milieuzones wordt het gemotoriseerd wegverkeer beperkt middels de invoering van het certificat qualité de l’air, oftewel het ‘eco vignet Frankrijk’. Benieuwd of je een speciaal vignet nodig hebt? De Franse milieuzones op deze site zijn duidelijk aangegeven en je kunt gelijk een vignet betaalbaar aanschaffen.

Als je een wijnmuseum in Bordeaux gaat bouwen is het logisch dat je denkt dat het alleen over de wijnen in Bordeaux zal gaan. Maar niets is minder waar! Het museum wil juist alle wijnen en alle wijngebieden van de wereld behandelen. En dat doen ze op een hele originele en interactieve manier! Je bijvoorbeeld met wijnmakers “praten”, er is een tentoonstelling over de geschiedenis van het wijnmaken, inclusief een mini-archeologische tentoonstelling met oude hyroglyfen, amfora’s en oude gereedschappen om wijn te maken.

Op bezoek bij: La Cité du Vin Bordeaux Op bezoek bij: La Cité du Vin Bordeaux Op bezoek bij: La Cité du Vin Bordeaux Op bezoek bij: La Cité du Vin Bordeaux

Je krijgt een koptelefoon met je eigen taal; maar de filmpjes zijn allemaal in het Frans. Wat soms wel lastig is, omdat je iemand toch door je koptelefoon heen hoort brabbelen. En dat maakt het een beetje rommelig. Maar dat is dan ook het enige minpunt dat ik kan bedenken!

Wine with a view

Aan het eind van het museum mag je naar de bovenste verdieping waar een bar is met een fantastisch uitzicht over het water en Bordeaux. En je mag een gratis glaasje wijn uitkiezen uit ruim 20 verschillende wijnen. Kies bijvoorbeeld eens voor een wijn uit Mexico!

Op bezoek bij: La Cité du Vin Bordeaux Op bezoek bij: La Cité du Vin Bordeaux

tip voor parkeren

Tip: vlakbij het museum is een grote nieuwe parkeergarage; als je via de website van La Cité du Vin een plekje reserveert, betaal je maar €5 voor 5 uur parkeren. Goeie deal toch? Je moet alleen wel even aangeven rond welke tijd je er bent; na het betalen krijg je een code en bij de slagboom moet je even inbellen via de paal met de meneer in het hokje en het nummer doorgeven. En dan gaat de slagboom voor je open. Wij hadden aan 5 uur precies genoeg, maar we hebben ook nog even in de bar op de begane grond een plankje charcuterie & kaas + een glaasje wijn (of 2) genomen.


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Interhome Nederland. 

Disclaimer

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.