In het glas: Phebus Malbec 2016

In ons glas zit vandaag Phebus Malbec 2016 uit Mendoza Argentinië.  

Malbec

De malbec is in Argentinië druivenras nummer 1. Hier wordt dan ook 75% van alle malbec druiven wereldwijd verbouwd. Andere gebieden waar de malbec verbouwd wordt is in de Franse Cahors en de Bordeaux (in de blend in Blaye en Côtes de Bourg). Hier wordt de druif ook wel Auxerrois or Côt Noir genoemd.

De malbec is een kleine, donkere druif. Het klimaat heeft duidelijk invloed op het uiterlijk van de druif. Zo zijn de druiven in Argentinië rijper en sappiger dan de Franse druiven, die een meer rustieke smaak hebben, vol met tannines.

Phebus Malbec 2016

Phebus

Begin jaren ’90 arriveerde de in Bordeaux geboren Fransman Hervé J. Fabre in Argentinië. Hij was op zoek naar mogelijkheden om te investeren in wijngaarden. Onder de indruk van het potentieel en de kwaliteit van de Malbec druif besloot hij in 1992 tot het bouwen van zijn eerste wijnhuis: Fabre Montmayou. De robijnrode wijn heeft een mooie paarse weerschijn. De neus van deze malbec heeft veel donker fruit waarbij je ook zoethout kunt herkennen. De smaak is vol en explosief waarbij kruidigheid en donker fruit zeer herkenbaar zijn.

De robijnrode Phebus Malbec heeft een mooie paarse gloed. De neus van deze malbec heeft veel donker fruit waarbij je ook zoethout kunt herkennen. De smaak is vol en explosief waarbij kruidigheid en donker fruit zeer herkenbaar zijn. De druiven voor deze wijn komen van wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van 15 jaar.

Phebus Malbec 2016

Wat verder te doen in Mendoza

Je kunt natuurlijk wijngaarden bezoeken, maar dat gaat misschien ook een beetje vervelen.. 😉 Maar gelukkig is er nog veel meer te doen in Mendoza! Toevallig was Franz afgelopen lente naar Chili & Argentinië voor een wijnreis, en heeft hele toffe dingen gedaan naast wijndrinken!

Paardrijden

Dwars door de wijngaarden is het bijzonder om een gedeelte per paard te bekijken. Rustig stappend door de glooiende heuvels kun je heerlijk ontspannen.

Paardrijden in Mendoza Argentinië

 Paardrijden in Mendoza Argentinië Paardrijden in Mendoza Argentinië

Eten

In Mendoza kan je er bijna niet omheen: de barbecue! Hier noemen ze dat een ‘asado’; een samenspel tussen vlees, een grill en open vuur.

Eten in Mendoza Argentinië

Eten in Mendoza Argentinië

Eten in Mendoza Argentinië

Tip mocht je in Mendoza op zoek zijn naar een bijzonder restaurant: ga dan naar 1884 Restaurante van Francis Mallman. Hij is ook te zien in de serie Chef’s Table van Netflix mocht je zin hebben om alvast een beetje inspiratie op te doen.

Francis Mallmann


Kijk voor meer informatie op de site van De Monnik Dranken

Disclaimer

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.