Op bezoek bij: de Moor Beer Brewery in Bristol

Een brouwerij die zichzelf ‘meer bier’ noemt, heeft bij mij al een aantal bonuspunten.. 😉 De Moor Beer brewery ligt in een grauwig industriegebied net buiten Bristol op ongeveer 10 minuten lopen van het Centraal Station. Vanuit de stad kun je het lopen (±25 minuten) of je neemt de gele waterferry naar de halte bij het station. 

Op bezoek bij: de Moor Beer Brewery in Bristol
De Canbulance
meer bier!

Eigenlijk komt de naam Moor Beer helemaal niet van ‘meer bier’, maar het merk is vernoemd naar het de Moors-gebied in Somerset waar de brouwerij ooit begonnen is. In 2007 kocht de Californische Justin Hawke het bedrijf en verhuisde in 2014 alle brouwinstallaties en taproom naar de huidige locatie in Bristol.

Justin werkte bij het Amerikaanse leger op een basis in Duitsland en kwam daar in aanraking met verschillende Europese stijl bieren. Vooral het ongefilterde Duitse bier intrigeerde hem en toen hij de kans kreeg om Moor Brewery over te nemen was dat de richting die hij op wilde gaan. Maar wel met een vleugje Californische hoppigheid. En dat werd wereldwijd opgepakt! In 2017 kreeg Justin zelfs de Brewer of the Year-award van het British Guild of Beer Writers.

Op bezoek bij: de Moor Beer Brewery in Bristol

Vissig

Ook stonden ze met Moor Brewery aan het begin van de beweging om de bieren natuurlijk te filteren (zoals we in Europa eigenlijk altijd al doen). Traditionele ales werden (en worden) traditioneel geklaard door middel van isinglass finings; oftewel visingewanden. Alle bieren van Moor zijn unfined, wat betekent dat ze niet geklaard worden met dierlijke producten, maar wat ook een natuurlijke troebelheid veroorzaakt in het bier. De Britten moesten hier wel even aan wennen, want troebel bier stond voor hun voor slecht bier! Maar gelukkig is die trend nu aan het keren.

de bieren

Per jaar brouwen Justin en zijn team gemiddeld 50 verschillende bieren. Acht daarvan zijn de core range en per seizoen nog 5-6 extra speciaalbieren.

Wist je trouwens dat Moor Beer brewery ook een collab brew heeft gedaan met brouwerij Kees genaamd: Just(in) Kees?! 😀

Op bezoek bij: de Moor Beer Brewery in Bristol

Hun bieren onderscheiden zich door het lage alcoholpercentage in combinatie met ongepasteuriseerd, ongefilterd, lage carbonatie op blik en het gebruik van heel veel verschillende hopsoorten. Ze hebben zelfs samen met een veredelingsbedrijf gespecialiseerd in hop hun eigen hop Jester™ gekweekt.

Voor mij sprongen er een paar bieren heel erg tussenuit. Als eerste de Dark Alliance, een coffee stout gebrouwen met koffie van een Bristolse koffieroosterij. Heel intens en vol van smaak en toch maar 4,5% alcohol. Daarnaast de Forgotten Glory, een pale ale met alleen cascade hops en 5% alcohol. En als laatste Raw, een Best Bitter (supertraditionele Britse bierstijl) met dan met extra oempf.

Op bezoek bij: de Moor Beer Brewery in Bristol

Taproom / rondleidingen

De brouwerij is ook gelijk een taproom waar je woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 12:00 en 22:00 terecht kunt voor een vers Moor tapbiertje. Op maandag en dinsdag is het alleen open als winkel tussen 12:00 en 17:00. Wil je een rondleiding boeken? Elke zaterdag (op de site is een boekingstool) kun je je aanmelden voor een tour door de brouwerij + een tasting van 3 van hun bieren voor £12*.


Voor dit artikel ben ik door Visit Bristol uitgenodigd, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving.

*Op het moment van schrijven. Check de website van de brouwerij voor de exacte tijden en prijzen.  

Disclaimer


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.