Meloen granita

De galiameloenen liggen volop in de winkel, en gewoon zo zijn ze al superlekker. Maar je kan er ook een eigen draai aan geven, en je gasten op het verkeerde been zetten… Dit recept is een bewerking uit het boek ´Sorbets, sherbets, granita´s en waterijs´ van Sara Lewis.

Meloen granita

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 1 galiameloen, gehalveerd en ontpit
  • 60 ml water (ongeveer 4 eetlepels)
  • sap van een halve limoen
  • 2 eetlepels honing
  • 50 gram suiker
  • 3 eetlepels tequila

Bereidingswijze:

Zet het water, limoensap, suiker en de honing op middelhoog vuur op, en verwarm totdat alle suiker opgelost is, en je een heldere vloeistof hebt. Zet het vuur uit en laat de vloeistof afkoelen. Schep het vruchtvlees uit de twee helften en pureer in een blender of keukenmachine. Wanneer het suikerwater voldoende afgekoeld is, voeg je de tequila en meloenpuree toe.

Doe het mengsel in een grote glazen schaal of vershouddoos voorzichtig in de vriezer. Zet ook de twee halve meloenen in de vriezer. Probeer elk half uur met een vork de ontstane ijskristallen door de rest van de vloeistof te roeren. Wanneer alles goed bevroren is, met een vork los schrapen en terug in de twee halve meloenen doen.

Druk het mengsel goed aan zodat er geen luchtbellen in je meloen ontstaan, en strijk de bovenkant glad af. Zet nu weer een uurtje terug in de vriezer om goed op te vriezen.

Snij de halve meloen granita weer door de helft en serveer.

Meloen granita
Schep al het vruchtvlees uit de meloen
Meloen granita
Vul de meloenhelften weer met de meloen granita

wijntip new

Drink hierbij een zoete witte wijn, zoals een Monbasillac of een Pineau des Charentes.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.