Matcha Latte granita

Superhip is nu: matcha. Het zit in snoepjes, ijs, poeder, noedels.. In superveel producten zit tegenwoordig matcha verwerkt. Ook steeds vaker in koffietentjes hebben ze een Matcha latte op het menu staan: een soort warme melk maar dan lichtgroen en met de smaak van vers gemaaid gras. Of zo definieer ik matcha toch wel een beetje.

Ik was ook wel nieuwsgierig, maar puur matchapoeder was superduur… En toen zag ik in de toko deze zakjes liggen met kant-en-klaar matcha latte poeder.. Water erbij en klaar! Maar dat is me natuurlijk wel een beetje te simpel… Dus maakte ik er een dessert mee! 😀

Matcha Latte granita

Benodigdheden:

 • 50 gram Matcha Latte mix
 • 400 ml kokend water
 • 1 eetlepel agavesiroop of honing

Bereidingswijze:

Maak eerst een beetje ruimte in je vriezer voor een bak van ongeveer 15x15cm.

Doe het poeder met het kokende water en de honing/siroop in een maatbeker en roer alles goed door zodat je geen klontjes meer hebt.

Stort je matcha latte in een vriesvaste bak (liefst aardewerk) van ongeveer 15x15cm. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Wanneer het afgekoeld is roer je het nog 1x door en zet je het geheel in de vriezer.

Probeer elke 15-30 minuten met een vork door het mengsel te roeren.

Na een uur of 3-4 heb je matcha latte granita! 😀 Ben jij even hip! 😉

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Christine schreef:

  Ja, echte Matcha is duur, maar dat is dan ook goede kwaliteit. Ik werd enthousiast van het idee van een Granita, maar niet met de instant zakjes. Deze bevatten voor meer dan de helft suiker. Om daar dan ook nog Agave bij te gaan doen, vind ik zelf niet zo´n geweldig plan. Niet dat ik anti suiker ben of zo iets. In tegendeel. Ik wil alleen echte producten en zelf gaan over wat er in mijn eten zit en heb ik een hekel aan verborgen suikers. Denk bijvoorbeeld ook aan plakjes ham uit de supermarkt.

  1. Ongewoon lekker schreef:

   Echte matcha vind ik eigenlijk ook niet zo lekker.. 😉 Maar helemaal prima als je het op je eigen manier doet hoor! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.