Macallan whisky verkocht voor recordbedrag!

’s Werelds duurste fles whisky is verkocht voor £ 848.000 (bijna 1 MILJOEN euro) op een veiling in Edinburgh. De Macallan Valerio Adami 1926 ging onder de hamer bij Bonhams Whiskey Sale.

A post shared by The Macallan (@the_macallan) on

De whisky, die sinds 1926 in het vat zat en daarna werd gebotteld in 1986, haalde £ 700.000 plus een verkooppremie van £ 148.000 op. Experts beschrijven het als de heilige graal van whisky’s, vanwege de combinatie van zijn zeldzaamheid, vintage en unieke kunstwerken. Een andere fles The Macallan Valerio Adami 1926 werd in mei van dit jaar verkocht bij Bonhams Hong Kong voor een toenmalig wereldrecord van £ 814.081.

De distillery gaf de popartiesten Peter Blake en Valerio Adami opdracht om labels te ontwerpen voor een beperkte oplage van 24 flessen; 12 Adami en 12 van Blake. De laatste fles die verkocht werd, werd geleverd in een speciaal in opdracht vervaardigde kast/tantalus. De vorige eigenaar kocht het rechtstreeks van de Macallan-distilleerderij voor een niet nader genoemd bedrag in 1994.

Hoewel er 12 flessen The Macallan Valerio Adami 1926 werden geproduceerd, is niet bekend hoeveel er nog steeds zijn. Van één fles wordt gezegd dat hij in 2011 werd verwoest door een aardbeving in Japan, en er wordt aangenomen dat minstens één ervan is geopend en geconsumeerd.


MEER ARTIKELEN OVER drank:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.