Tips voor keukenapparatuur in de professionele keuken

Wil jij een eigen restaurant starten of thuis professioneel aan het kokerellen gaan? Keukenapparatuur maakt of breekt iedere maaltijd. Dit betekent dat het de moeite zéér waard is om te investeren in kwaliteit. In dit artikel lees je welke keukenapparatuur onmisbaar is in een professionele keuken.

Tips voor keukenapparatuur in de professionele keuken

Bak- en kookapparatuur

Met stipt op één: bak- en kookapparatuur. Iedere volwaardige maaltijd komt uiteindelijk tot stand door bakken, koken of andere kooktechniek. Welke bak- en kookapparatuur je precies nodig hebt en wat het vermogen ervan dient te zijn, hangt voornamelijk af van de gerechten die je bereiden wilt en de capaciteitsbehoefte van jouw keuken.

Onmisbare bak- en kookapparatuur: Een (hetelucht)oven, (gas)fornuis, grill- of kookplaat, magnetron, frituurpan, broodrooster en koffiezetapparaat.

Opslag- en koelapparatuur

Ingrediënten, keukengerei en voedselbereidingsapparatuur dienen logischerwijs in de keuken, al dan niet gekoeld, opgeslagen te kunnen worden. Dit betekent dat je opslag- en koelapparatuur nodig hebt. Hoe groter de variatie in gerechten die je wilt bereiden en hoe hoger de capaciteitsbehoefte is, hoe meer ruimte je moet rekenen.

Onmisbare opslag- en koelapparatuur: Een koelkast, vriezer, stellingkasten of opbergrekken, regaalwagens en (voedsel)bewaarbakken.

Voedselbereidingsapparatuur

Gerechten worden bereid met meer dan bak- en kookapparatuur, ook voedselbereidingsapparatuur speelt hierbij een belangrijke rol. Afhankelijk van de gerechten die je wilt bereiden, kun je de bereiding makkelijker maken met voedselbereidingsapparatuur.

Onmisbare voedselbereidingsapparatuur: Keukenmachines, (staaf)mixers, een blender, een ijsmachine en (rvs-)werktafels.

Keukengerei

Keukenapparatuur gaat óók over keukengerei. Alhoewel dit geen apparaten zijn, is het zonder meer essentieel. Onder keukengerei wordt alles verstaan wat er in de keuken nodig moet zijn om gerechten klaar te kunnen maken.

Onmisbaar keukengerei: Pannen, ovenschalen, koksmessen, snijplanken, mengkommen, gastronoombakken, keukentangen en serveerlepels.

Schoonmaakapparatuur

In een professionele keuken wordt áltijd schoon gewerkt. Dit betekent dat je niet zonder schoonmaakapparatuur kunt. Welke schoonmaakapparatuur je precies nodig hebt, hangt af van de apparaten in en de oppervlakte van jouw keuken.

Onmisbare schoonmaakapparatuur: Een (drie-compartimenten)gootsteen, schrobmachines, vuilnis- en prullenbakken, emmers, vaatdoeken, stofdoeken, dweilen, bezems en schoonmaak- en ontsmettingsmiddelen.


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Meer OngewoonLekker:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.