Op bezoek bij: Hotel Haarhuis en Restaurant LOCALS in Arnhem

Het Hotel Haarhuis, tegenover gelegen van het centraal station van Arnhem, heeft onlangs zijn deuren heropend na een uitgebreide verbouwing. Ze staat nu bekend als het eerste en enige 5-sterrenhotel van de stad. Het hotel, ook wel de ‘grande dame van Arnhem’ genoemd, viert haar meer dan honderdjarige geschiedenis en voor een diner op gastronomisch niveau kunnen gasten terecht bij Restaurant LOCALS.

Hotel Haarhuis Arnhem

Hotel Haarhuis werd overgenomen door de EHM Group kort na het vieren van haar 100-jarig jubileum in 2018. Dit markeerde het begin van een grootschalige verbouwing en conceptuele vernieuwing onder leiding van de bekende interieurontwerper Will Erens. Het hotel heeft een rijke nalatenschap die zorgvuldig bewaard is gebleven en duidelijk naar voren komt in het nieuwe design. Erens heeft inspiratie geput uit de jaren 1920 en verschillende tijdsperioden gecombineerd, resulterend in een harmonieus geheel waarin diverse stijlen naadloos samenkomen.

Het vernieuwde Hotel Haarhuis biedt een overvloed aan faciliteiten, waardoor gasten kunnen genieten van een totaalbeleving zonder het hotel te verlaten. De City Spa op de 4e verdieping met een prachtig uitzicht over Arnhem vanuit verschillende sauna’s mag je zeker niet overslaan en is gratis te gebruiken voor gasten van het hotel. Tegen betaling zijn er ook verschillende behandelingen te boeken. Daarnaast is er vorig jaar een eventzaal genaamd The Storage geopend in de wijnkelder, volledig aangekleed met oude wijnvaten en originele, oude vloertegels.

The Storage Arnhem

Het leukste kleinste kamertje

Een opvallende attractie is het award-winnende toilet, dat is gebouwd op een oude liftschacht. Vanaf de porseleinen troon kijk je door de glazen vloer maar liefst 18 meter de diepte in. Verschillende lichteffecten maken dit toilet een niet te missen sanitaire stop.

Duurzaamheid is he-le-maal hun ding

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Hotel Haarhuis, wat blijkt uit het behalen van de Green Key Gold-certificering. Dit is het hoogst haalbare niveau op het gebied van duurzaamheid in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Het hotel heeft zich maximaal ingezet om het milieu te sparen en steeds meer gasten waarderen de centrale ligging tegenover het internationale treinstation, waardoor die gemakkelijk een duurzame keuze kunnen maken voor hun reis.

De Kunst van lekker eten & drinken bij LOCALS

Het gastronomische aanbod in Hotel Haarhuis is divers en omvat drie horeca-concepten onder (en op) 1 dak. Voor een diner op gastronomisch niveau kunnen gasten terecht bij Restaurant LOCALS, het restaurant dat gebruik maakt van groenten en kruiden uit de eigen ‘vertical farm’. Het restaurant, begeleid door chef Niven Kunz en onder dagelijkse leiding van chef Frank Bregman, heeft recentelijk een tweede notering gekregen in de gids van Gault Millau. Voor koffie met heerlijk gebak of een gezonde lunch is er de knusse Hoek Koffie & Patisserie. En op het overdekte dakterras bevindt zich de Blou Rooftop Bar, waar gasten kunnen genieten van hapjes, cocktails en het beste uitzicht van de stad.

Bij Restaurant LOCALS speelt ‘lokaal’ en Dutch cuisine de hoofdrol. Dit zie je terug op de kaart door onder andere het gebruik van oesterzwammen, gekweekt op ingezameld Arnhems koffiedik. Ook is er vlakbij Arnhem een buffelboerderij met waterbuffels die eigen mozzarella produceren. Bijzondere aandacht op de wijnkaart is er voor Nederlandse en Belgische wijnen. Zo kun je als aperitief kiezen voor een glaasje Genoels Elderen Zwarte Parel Blanc de Blanc of Rose Parel Pinot Noir. Bijna alle zeven NL en BE wijnen die op de kaart staan zijn ook per glas te bestellen. Bijzonder, dat zie je niet zo vaak!

Bij ons voorgerecht van aspergesoep voor Henriëtte en mijn open ravioli met truffeljus en zacht eitje kozen we een glaasje Auxerrois van Landgoed Overst Voerendaal. Heerlijk knisperend fris, veel citrus en rijpe smaken. Bij het hoofdgerecht (kabeljauw en een ossenhaas) was ik erg benieuwd naar de Fruhburgunder van Wijngoed Thorn, maar die was helaas niet geleverd. Maar het aangeboden alternatief in de vorm van de Pinot Noir van Wijndomein Stokhem was zeker ook heel smakelijk met veel donker fruit, kersen en zachte tannines.

Verticale moestuin

Als je vanuit het station richting Hotel Haarhuis loopt, zie je op de 1e verdieping van het hotel al een paarse gloed. Hier staat de verticale (moes)tuin van Restaurant LOCALS. Energie, licht en water worden aangestuurd om zo efficiënt en duurzaam mogelijk te kweken, zonder invloeden van buitenaf. De gewassen groeien volledig op water, waarbij geen aarde wordt gebruikt. In de kas staan verschillende soorten groenten en kruiden zoals basilicum, slasoorten, koriander, oregano, andijvie en bietenkiemen. Ook is er een groot gedeelte gereserveerd voor het kweken van de verschillende kamerplanten voor het hotel.


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Voor dit artikel ben ik door Hotel Haarhuis en Restaurant LOCALS uitgenodigd, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving.

Disclaimer


MEER HOTEL TIPS:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.