Glenfiddich Taste The Future: Kledingconcepten uit de toekomst van BYBORRE

Glenfiddich heeft samen met de Amsterdamse textielstudio BYBORRE een kledinglijn ontworpen die de invloed van digitalisering en schaarste op mode in 2035, 2041 en 2053 toont. Deze concepten werden gepresenteerd op Taste The Future, een platform dat Glenfiddich lanceerde om ontwerpers uit te nodigen hun visie op de toekomst te delen. Het midlayer-jasje dat is ontworpen voor 2041 bleek zo populair dat een limited edition versie binnenkort te koop zal zijn. In dit artikel zullen we bespreken hoe de samenwerking tussen Glenfiddich en BYBORRE tot stand kwam en wat deze kledingconcepten zo bijzonder maakt.

Glenfiddich Taste The Future Kledingconcepten uit de toekomst van BYBORRE

Een unieke samenwerking

Borre Akkersdijk, medeoprichter van BYBORRE Studio, werd meteen geïnspireerd door de uitdaging die Glenfiddich hem voorlegde. Hij ontwierp drie verschillende kledingconcepten die zijn toekomstbeeld van de modewereld in 2035, 2041 en 2053 weerspiegelen. Elke sprong in de toekomst toonde een modebeeld dat digitaler is en meer gericht op duurzaamheid en comfort. Daarnaast verwacht BYBORRE dat kleding in de toekomst volledig recyclebaar zal moeten zijn en grotendeels uit hergebruikte vezels zal bestaan.

Glenfiddich Taste The Future Kledingconcepten uit de toekomst van BYBORRE

De kleding van de toekomst BYBORRE

In het concept voor het jaar 2035 is de kleding ongeverfd en grijs van kleur. Het concept voor 2041 is nog monotoner, omdat dit is gemaakt van zo min mogelijk verschillende materialen voor een betere recycling. Tegen 2053 verwacht BYBORRE dat onze levens veelal in de digitale wereld afspelen. Daarom hebben ze een universeel pak ontworpen, met het idee dat dit de enige outfit is die je nog nodig hebt.

Ter gelegenheid van de lancering van Taste The Future werden de drie kledingconcepten gepresenteerd tijdens een show met digitale kunstinstallaties in het NXT Museum in Amsterdam. Het midlayer-jasje dat is ontworpen voor 2041 bleek populair! Er zal zelfs een beperkte oplage van uitgebracht worden die binnenkort te koop zal zijn via taste-the-future.nl.

Glenfiddich Taste The Future Kledingconcepten uit de toekomst van BYBORRE

Whisky als inspiratiebron

Het Taste The Future platform is een initiatief van Glenfiddich. Het idee achter Taste The Future is om mensen uit te nodigen om verder vooruit te kijken. En na te denken over uitdagingen van de toekomst. In plaats van de collectie van het volgende jaar te tonen, zijn zij nieuwsgierig naar de mode van de verre toekomst. De whisky’s van Glenfiddich worden soms tientallen jaren in het vat gerijpt tot ze de juiste smaak hebben ontwikkeld. Daarom vroegen ze zich af hoe de wereld eruit ziet tegen de tijd dat hun whisky rijp is.


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER WHISKY:

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.