Eten, drinken en slapen in Oost-Vlaanderen

Ik had natuurlijk al verteld dat je heel fijn kunt wandelen en fietsen in Oost-Vlaanderen, maar er moet natuurlijk ook geslapen, gegeten en gedronken worden! 😀 Ik neem je mee naar een aantal fijne plekjes in Oost-Vlaanderen!

Slapen – Cosy Cottage

Als uitvalsbasis voor het ontdekken van Oost-Vlaanderen is Cosy Cottage een heerlijke plek. De gastheer Philippe en de gastvrouw Katty zijn zeer vriendelijk en zorgen voor een ontspannen verblijf. Mocht je met Katty over reizen willen kletsen dan heeft ze vele verhalen; als reisagent heeft ze veel van de wereld gezien!

Eten, drinken en slapen in Oost-Vlaanderen - Cosy Cottage

De kamers zijn schoon, netjes, verzorgd en voorzien van nette badkamer en mini-bar. Op de gang staan koffie- en theefaciliteiten.

Eten, drinken en slapen in Oost-Vlaanderen - Cosy Cottage Eten, drinken en slapen in Oost-Vlaanderen - Cosy Cottage

Het ontbijt is om van te smullen; maar dat is ook niet zo gek met Philippe die jaren als bakker heeft gewerkt en Katty met een koksopleiding.

Eten, drinken en slapen in Oost-Vlaanderen - Cosy Cottage

Ik wilde in Dendermonde gaan eten, maar dat is ietsje ver lopen; Philippe bracht me met de auto naar het restaurant en Katty haalde me ook zo weer op! Dat is nog eens service! 😀 Zeer gastvrij en ik zou er graag nog eens verblijven.

Eten – Brasserie Litus

Cosy Cottage heeft ook 3 arrangementen om te boeken; 1 daarvan is het bierarrangement. Dan krijg je een welkomstdrankje en naast allerlei andere voordelen ook een driegangenmenu met aangepaste bieren in een brasserie in Dendermonde. Voor mij was dat Brasserie Litus. In het centrum van het dorp ligt ingeklemd tussen een tenniswinkel en een uitzendbureau Brasserie Litus. Misschien had ik er niet zulke hoge verwachtingen van toen ik de buitenkant, maar het blijkt maar weer eens; schijn bedriegt!

Eten, drinken en slapen in Oost-Vlaanderen - Brasserie Litus

Verschillende gerechtjes met bier of gepaired met bier passeren de revue; soep met karmeliet, sappige parelhoen gepaired met Rebelle Bière en een fantastische schaal met fruit de mer. Echt allemaal goed op smaak en interessante combinaties met bier. Laat je vooral niet door de buitenkant afschrikken… 😉

Eten, drinken en slapen in Oost-Vlaanderen - Brasserie Litus Eten, drinken en slapen in Oost-Vlaanderen - Brasserie Litus Eten, drinken en slapen in Oost-Vlaanderen - Brasserie Litus Eten, drinken en slapen in Oost-Vlaanderen - Brasserie Litus

Eten – Flammazien

De andere avond ging ik eten bij Flammazien, ook in het centrum van Dendermonde. Hier werken ze met een Oklahoma Joe; een echte houtskool barbecue voor grote stukken vlees en langzame garing.

Eten, drinken en slapen in Oost-Vlaanderen - Flammazien Eten, drinken en slapen in Oost-Vlaanderen - Flammazien

De kaart bestaat uit heel veel verschillende soorten vlees en een ruime keuze in rundvlees.

Eten, drinken en slapen in Oost-Vlaanderen - Flammazien Eten, drinken en slapen in Oost-Vlaanderen - Flammazien

Als voorgerecht koos ik voor het gelakte zachtgegaarde (12 uur!) buikspek. Heerlijk mals en de zoetzure groenten erbij was een heerlijk combi.

Eten, drinken en slapen in Oost-Vlaanderen - Flammazien

Als hoofdgerecht koos ik voor een licht gerookt half kippetje van de Oklahoma Joe. Kip is altijd moeilijk qua garing, maar het vlees was nog heerlijk sappig met een niet te overheersende rooksmaak. Mag ik nog een beetje? 😉

Eten, drinken en slapen in Oost-Vlaanderen - Flammazien

Ik ben niet zo’n zoetekauw, dus een espressootje was een perfecte afsluiting van een heerlijke maaltijd!


Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Toerisme Oost-Vlaanderen.

stap-af: www.tov.be/nl/stapafmagazine
oost-vlaanderen: www.tov.be/nl
plan bier: www.planbier.be/nl

Disclaimer

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.