Review: Napels en de Amalfikust

Zeg je Italiaans koken, dan zeg je de Zilveren Lepel. Het is al 50 jaar het best verkochte kookboek in Italië. Zowel de traditionele gerechten als ook menu’s van gevierde chef koks krijgen een plekje. De nieuwste versie in de serie is Napels en de Amalfikust. Alleen het allerbeste wat deze veelzijdige regio in Italië te bieden heeft!

Napels en de Amalfikust
Fotografie: ©Simon Bajada, Phaidon Press Limited, 2016

Het boek bestaat uit 6 hoofdstukken: vruchtbaar land, culinaire festivals, Napels, Caserta, Salerno & de Amalfikust en Avellino & Benevento. Vooral de laatste vier hoofstukken over de verschillende steden zijn de hoofdstukken met de recepten.

Napels en de Amalfikust - Gevuld Paasbrood
Fotografie: ©Simon Bajada, Phaidon Press Limited, 2016

De look & feel van het boek is supergoed; dikke pagina’s, paginagrote foto’s en een fijn groot lettertype.

Napels is de bakermat van de pizza, wist je dat er zelfs een speciale vereniging de Associazione Verace Pizza Napoletana is? Die ziet erop toe dat elke Napolitaanse pizzabakker de juiste richtlijnen en recepten volgt. En natuurlijk mag een recept voor Pizza Napoletana in dit boek niet ontbreken.

Andere recepten in dit boek zijn bijvoorbeeld gonfietti (ansjoviskoekjes), coviglie al cioccolato (chocolademousse), pizza di scarola (andijviepizza) en de torta caprese alla noci (notentaart uit Capri). De recepten zijn allemaal duidelijk beschreven, met foto en niet te ingewikkeld.

Verder kan je niet om de citroenen heen aan de Amalfikust. Limoncello is dan ook hét symbool van een heerlijke zomerse dag aan de Italiaanse kust! Daarom is dus jammer dat een traditioneel recept voor limoncello ontbreekt in het boek.

Naast recepten wordt er ook veel andere informatie gegeven over bijvoorbeeld tradities, gebruiken en specifieke ingrediënten.

Napels en de Amalfikust - Notentaart uit Capri
Fotografie: ©Simon Bajada, Phaidon Press Limited, 2016

Conclusie

Pluspunten:

  • Hoge kwaliteit papier & print
  • Ook twee leeslinten
  • Bij elk recept een foto
  • Veel foto’s ook van de prachtige omgeving en marktjes

Minpunten:

  • Er is een register, maar niet heel erg uitgebreid
  • Geen recept voor limoncello

In Napels en de Amalfikust van de Zilveren Lepel spat de liefde voor Italië van de pagina’s. Samen met de zware kwaliteit pagina’s, simpele recepten en jaloersmakende fotografie heb ik gelijk zin om naar Italië te gaan! 😀

Dit boek is beschikbaar gesteld door Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Klik op de link hieronder om het boek gelijk te kopen!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.