Bruschetta met ricotta uit de oven

Deze maand kreeg ik de blog ‘Spruitjes zijn niet vies’ van Marloes toegewezen. Lekkere suggestieve blognaam die gelijk leidt tot discussie.. Want zijn spruitjes nu vies? Om maar gelijk met mijn conclusie te komen… Ja.. Ik heb nog nooit lekkere spruitjes gegeten. Zelfs niet als ze door een bekende chef zijn gemaakt… Of door een minder bekende chef (mijzelf) zijn gemaakt en met een flinke klodder pindasaus. Mijn angst was dan ook dat er op de blog alleen maar recepten met spruitjes zouden staan! The horror! Maar dat viel gelukkig allemaal mee… 😉 Marloes eet/kookt vegetarisch (wel vis) en woont in Utrecht. Ik heb gekozen voor de ricotta uit de oven omdat ik dat eigenlijk helemaal niet kende! En omdat we (ik en mijn vriend) wel houden van een lekker wijntje met een hapje in het zonnetje op het balkon, leek dit me een ideaal receptje om eens uit te proberen. Uiteraard met een ongewoon lekkere twist eraan. Het is een lekker zomers, fris hapje geworden en lijkt me perfect voor een zomerse dag + glaasje rosé. 

Bruschetta met ricotta uit de oven FBS (Small)

Benodigdheden voor ± 10 bruschetta:

 • 125 gram ricotta
 • theelepel gedroogde tijm
 • rasp van een 1/2 biologische citroen
 • 1/2 afbak ciabatta, in 10 dunne plakjes
 • peper en zout naar smaak

garnering

 • honing
 • een handje pistachenootjes, grof gehakt

Bereidingswijze:

 1. Verwarm de oven voor op 200°C.
 2. Meng in een bakje de ricotta met de citroenrasp, tijm, peper en zout.
 3. Schep dit in een ramekin of niet te groot ovenvast schaaltje
 4. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
 5. Leg na 15 minuten de plakjes ciabatta erbij in de oven, want die hebben ongeveer 5 minuten nodig.
 6. Haal na 20 minuten de ricotta en de plakjes ciabatta uit de oven
 7. Besmeer de bruschetta met de warme ricotta, besprenkel met een beetje honing en verdeel de pistachenootjes over de broodjes.

Deze bruschetta met ricotta uit de oven is heel gemakkelijk te maken, lekker licht en fris en heerlijk met een glas rosé! 😀

Foto 25-05-15 18 30 38 (1)

Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!

Print Friendly, PDF & Email

One Comment Voeg uw reactie toe

 1. Marloes schreef:

  Haha, je snapt dat je mij nu meteen laat steigeren he, wat nou spruitjes zijn vies?! Ik zou je zo uitnodigen om ze eens te komen eten bij me thuis.
  Je vindt inderdaad recepten met vis op mijn blog, maar inmiddels eet ik dat ook niet meer. Mijn complimenten trouwens voor de foto, ziet er erg smakelijk uit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.