Bruschetta met ricotta en muscat druiven

En ik ging eens door mijn bruschetta repertoire heen, maar er was nog geen bruschetta met drank! Dat kan natuurlijk niet! 🙂 Dus toen heb ik een bruschetta verzonnen met lekkere romige ricotta en witte druifjes gestoofd in de zoete witte wijn. Echt onwijs lekker, zeker als de druifjes nog een beetje warm zijn.

Bruschetta met ricotta en muscat druiven

Benodigdheden voor 10 bruschetta:

  • 1/2 afbakciabatta, in 10 dunne plakjes
  • 10 eetlepels ricotta, dat is ongeveer 125 gram
  • 250 gram witte en pitloze witte druiven
  • 150 ml zoete witte wijn, ik gebruikte Muscat-wijn
  • 100 ml water
  • zout naar smaak

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Bak de plakjes ciabatta in ongeveer 5 minuten lekker goudbruin af.

Doe de muscat samen met het water in een steelpan en doe hier de pitloze witte druiven bij. Laat zonder deksel nu ongeveer 30-40 minuten op heel laag vuur zachtjes sudderen zodat het vocht allemaal kan verdampen en de druiven lekker de wijnsmaak op kunnen nemen. Laat het niet te hard koken, dan kook je de velletjes kapot en het staat juist zo mooi als de druiven nog heel zijn. Wanneer al het vocht weg is, zijn de druifjes klaar.

Roer de ricotta met een beetje zout los (ik vind de combinatie zoet en zout heel erg lekker) en smeer dat ruim op een bruschetta. Neem een grote eetlepel druifjes en doe die bovenop de ricotta.

Deze bruschetta met ricotta en muscat druiven is echt superlekker en wanneer er weer een feestje is ga ik deze zeker weer maken! 😀

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.