Appelchips met kaneel

Wat doe je als je opeens met ruim 2 kilo´s appels zit? Juist! Op Pinterest naar inspiratie zoeken voor recepten met appel. 😀

En ik kwam best veel recepten tegen voor appelchips, maar bijna overal was extra suiker toegevoegd. En omdat de appeltjes die ik had al zoet genoeg waren van zichzelf heb ik de suiker weggelaten en ze waren superlekker! Bewaar ze in een goed luchtdicht afgesloten bakje en je kan een paar dagen vooruit!

Appelchips met kaneel

Benodigdheden:

  • 3 kleine zoete appeltjes
  • 1 eetlepel kaneel

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 100°C.

Snij de appels in dunne plakjes; ik heb ze op de snijmachine gesneden maar je kan ook een mandoline of gewoon een mes gebruiken. Probeer de plakjes zo dun mogelijk te snijden, ongeveer één tot twee millimeter dik.

Ik heb niet de moeite gedaan om het klokhuis te verwijderen, merk je later niets meer van als het in de oven geweest is en het geeft ook wel een leuk sterpatroontje in je appelchips!

Leg de plakjes appel op een stuk bakpapier. Strooi een beetje kaneel over de appelchips (ik heb maar één kant gedaan, kaneel kan soms zo overheersend zijn en het zijn maar dunne plakjes) en schuif in de oven.

appelchips

Zet de deur van de oven op een kier (steek de steel van een houten lepel tussen het deurtje) en laat ongeveer 1,5 met rust. Na 1,5 uur draai de voorzichtig de plakjes appel om en laat weer 1,5 uur bakken (met de deur op een kier). Zet daarna de oven uit en laat de appelchips afkoelen.

Eet de appelchips als snackje of gebruik ze bijvoorbeeld als decoratie op een dessert.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.