Aan tafel met Lowlander beer!

Vanaf dat ik een jaar of 16 ben houd ik me al veelvuldig bezig met eten en drinken en dan vooral de combinatie. Dat diverse wijnen fantastisch mooi gecombineerd kunnen worden met eten is mij allang bekend maar dat bier zo een goede begeleider is van vele gerechten uit meerdere keukens is iets dat ik de afgelopen jaren pas heb ontdekt. Zeker sinds ik werkzaam ben bij de botanische brouwer Lowlander beer. Lowlander laat namelijk continue zien dat hun smaakherkenning verder gaat dan bier, lanceert deze maand een heus bier & food platform én trapt dit af met een groots online pop-up diner op vrijdag 29 mei.

[Dit is een gastartikel van Anna Nessen – Brand Ambassador Lowlander Beer]

Aan tafel met Lowlander beer!

Pioniers op zee

Eerst maar eens kort over Lowlander Beer, want voor wie dat nog niet kent; Lowlander Beer vierde afgelopen januari zijn vierde verjaardag en brouwt natuurlijk lekkere bieren met kruiden, specerijen en fruit – ofwel botanicals. Dat lijkt op het eerste oog misschien ontzettend innovatief maar wist je dat de ‘Lowlands’ een rijke geschiedenis hebben van botanisch brouwen? Nederlandse ontdekkingsreizigers – pioniers op zee – kwamen overal ter wereld en keerden terug met kostbare kruiden en exotische specerijen, die al snel terug te vinden waren in Nederlands bier. Dit oude gebruik van brouwen met botanicals zetten we bij Lowlander Beer met alle liefde weer terug op de kaart.

Unieke foodpairings

Die botanicals zijn dus nogal een ding bij Lowlander en dat is een perfect haakje naar Lowlander beer & food. Want waar Lowlander brouwt met botanicals om meer smaak en karakter te geven aan bier koken chefs met deze botanicals om diepte aan gerechten te geven. Al sinds de start houdt Lowlander zich bezig met het maken van unieke en perfecte foodpairings en heeft dit al vaker ten tonele gebracht tijdens een roemruchte reeks van Botanical Brewkitchen pop-up diners, waarbij de smaak van de natuur de hoofdrol speelt.

Aan tafel met Lowlander beer!

beer & food kompas

Deze visie daadwerkelijk visualiseren en beschikbaar maken voor iedere enthousiasteling is gelukt met een heuse beer & food navigator. Een kompas wat je de weg wijst naar een perfecte pairing, waarbij je zowel kunt beginnen met het bier maar ook met het gerecht wat je van plan bent te koken. Zelf ben ik bijvoorbeeld helemaal weg van de White Ale – via het kompas vind ik een mooi gerecht met gamba’s en asperges. Maar heb jij al bedacht dat je je gasten gek wilt maken met een huisgemaakte pad thai met shiitakes, gember en sesamzaad dan zie je dat de Ginger & Kaffir lime your way to heaven is omdat deze goed matcht met rijk Aziatisch eten. Makkelijk hè?

Aan tafel met Lowlander beer!

Online pop-up diner

Het liefst zouden we dit nieuwe platform – waar we regelmatig nieuwe recepten delen – lanceren met een groots pop-up diner. Met honderden aan een lange tafel en met zijn allen proosten op nog heel veel mooie bier & foodmomenten maar door de huidige situatie stellen we dat nog even uit. Maar Lowlander zou Lowlander niet zijn als we niet toch een manier zouden vinden om met zijn allen te genieten en organiseert daarom een (online) pop-up diner ‘The Home Edition’ op vrijdag 29 mei. Alles wat we leuk, lekker en belangrijk vinden op je eigen keukentafel en geleverd tot aan je voordeur. Een plekje aan deze virtuele tafel bemachtig je voor €45,- en daarvoor krijg je het volgende:

  • Welkomst beertail ism Spirited Union Distillery
  • 4 smaakvolle, botanische gangen
  • Bijpassende (nieuwe) Lowlander bieren
  • Glaswerk & vilt
  • Een ‘goodiebag’ met playlist, links naar inspirerende filmpjes uit de Brewkitchen en nog veel meer

‘Zie’ ik je daar? Liefs, Anna


Elke week de nieuwste recepten en reisartikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Meer bierartikelen ↓

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.