6 tips tegen voedselverspilling + recept voor tortizza

Als er iets is waar ik niet van hou, dan is het eten weggooien. Ik had laatst oesters (wij houden allebei niet van oesters) en toen heb ik een briefje bij de lift in onze flat gehangen wie er gratis oesters wilde afhalen. Binnen 20 minuten een hele blije buurman aan de deur. Dat vind ik echt fantastisch. Weet je wie er ook niet van voedselverspilling houden? De Food Fellows!

Deze vrienden en telers zagen dat supermarkten en afnemers hele hoge eisen hebben aan de producten die ze willen kopen. Maar dan blijven er een hoop buitenbeentjes over… Tomaatjes die van de tros vallen bijvoorbeeld. Of die net een dagje te rijp zijn. Courgettes die iets te krom zijn. Of paprika’s die net te veel blos op de wangen hebben. En deze buitenbeentjes worden nu tot een aantal heerlijke producten verwerkt zoals een EASY Tomato Base en een EASY Pasta Sauce.

6 tips tegen voedselverspilling + lekker recept voor tortizza - Food Fellows

6 tips wat jij kan doen tegen voedselverspilling

 1. Zet je koelkast op 4°C. Controleer de temperatuur van je koelkast, zodat je kwetsbare producten, zoals vlees(waren) en vis langer kunt bewaren.
 2. Bedenk van tevoren wat je wilt eten. En check dan wat je al in huis hebt. Ik heb bijvoorbeeld 3 doosjes paneermeel omdat ik altijd twijfel in de winkel of ik dat nog in huis heb.
 3. Maak een boodschappenlijstje. Dit hangt samen met tip 2; maak thuis al een lijstje met de spullen die je moet kopen. Zo voorkom je dat je teveel spullen in huis haalt. En wat je niet hebt, kun je ook niet verspillen.
 4. Kook niet teveel. Weeg bijvoorbeeld af hoeveel pasta of rijst je nodig hebt voor jouw huishouden, zo voorkom je dat je voor een weeshuis pasta hebt gekookt.
 5. Vries in wat je over hebt. Mocht je dan toch iets over hebben: de vriezer is je vriend! Wist je bijvoorbeeld dat je bijvoorbeeld geraspte kaas, stoofvlees en avocado kunt invriezen? Wel goed labelen wat erin zit, want je wilt niet na 3 maanden niet meer weten wat waarin zit.
 6. Maak een restjes-recept. Je kunt restjes groente verwerken in een boerenomelet, verwerken tot soep of er een lekkere tortizza mee maken. Check hieronder het recept.

Anti-verspilling Tortizza recept

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben heel goed in het verzamelen van kleine restjes die net niet de moeite zijn om in te vriezen. Drie champignons, een halve paprika, een mini-stukje oude kaas… Iets dat ik ook altijd in huis/vriezer heb, zijn tortillavellen. En ja, je kunt tortillavellen ook invriezen! Maar mocht je nog 1 verdwaald vel in je vriezer hebben liggen.. wat moet je er dan mee? Nou lekker een tortilla-pizza: tortizza van maken!

6 tips tegen voedselverspilling + lekker recept voor tortizza - Food Fellows
Benodigdheden voor 1 persoon
 • 1 tortilla vel
 • 4 eetlepels Food Fellows EASY Tomato Base*
 • restje rode paprika in reepjes
 • 2 champignons in plakjes
 • geraspte kaas
 • optioneel: 1 plakje chorizo of salami in kleine reepjes

*De Food Fellows EASY Tomato Base en EASY Pasta Sauce zijn verkrijgbaar bij de Plus Supermarkten in het tomatenschap.

Bereidingswijze
 1. Verwarm de oven voor op 180°C.
 2. Bestrijk het tortillavel met de Food Fellows EASY Tomato Base
 3. Verdeel de paprika, champignons (en eventueel het vlees) over de saus
 4. Verdeel de geraspte kaas over de groente
 5. Schuif voor ± 6 minuten in de voorverwarmde oven.
 6. Geniet van je no waste tortizza en zeg doe mee tegen voedselverspilling.

Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met Food Fellows, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving.

Disclaimer


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


MEER LEKKERE RECEPTEN:

Print Friendly, PDF & Email

One Comment Voeg uw reactie toe

 1. Waiter app schreef:

  that’s looks delicious, very curious about it’s taste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.