Mango en kardemom sorbetijs

Dit is een variatie van een ijsje dat ik zag staan in het kookboek Made in India, van Meera Sodha. Supersimpel maar zo klaar!

Ik heb het ijs nu in de ijsmachine gedaan; ik heb toch zo’n ding staan, dan moet ik hem wel gebruiken. Je kan het ijs ook zonder ijsmachine maken, maar dan wordt het niet zo mooi glad als in de machine. Dan wordt het meer een granita. Ook lekker! Maar dan weet je dat vast.. 😉

Mango en kardemom sorbetijs

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 1 rijpe mango
  • 1/2 theelepel kardemompoeder
  • 75 ml slagroom
  • 2 eetlepels poedersuiker

Bereidingswijze:

Haal zoveel mogelijk vruchtvlees van de mango en stop die samen met het kardemompoeder, slagroom en poedersuiker in een blender.

Blend tot je een mooie egale ‘saus’ hebt en giet deze massa in een draaiende ijsmachine. Heb je geen ijsmachine? Doe de mangomassa dan in een tupperware bak in de vriezer en ga er elke 30 minuten even met een vork doorheen. Zo krijg je meer een mango granita, maar net zo lekker!

De ijsmachine gaat vanzelf uit als hij klaar is. Schep het mango en kardemom sorbetijs in een container en zet ongeveer 30 minuutjes in de vriezer zodat het iets beter te scheppen is. Als je het sorbetijs langer in de vriezer laat wordt het helemaal hard; als je het dan wilt scheppen moet je het even 15 minuten buiten de vriezer laten staan.

Simpel toch? En een hele lekkere afsluiter van je maaltijd of als je gewoon zin hebt in een lekker ijsje! 🙂

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *