Voordelen van een composiet vlonder

Wil jij een mooie vlonder aanleggen in je tuin, maar zie je een vlonder van hardhout of natuursteen niet zitten? Ga dan voor composiet! Een composiet vlonder is ongetwijfeld een prachtige toevoeging aan jouw tuin. Lees hier alles wat je wilt weten over composiet vlonders.

Voordelen van een composiet vlonder

Wat is composiet?

Composiet is een menging van houtvezel en een thermoplastische kunststof. Het is een mooie middenweg tussen kunststof en hout. Het heeft namelijk dezelfde natuurlijke uitstraling van hout, maar de duurzaamheid en het gemak van kunststof. Er bestaan planken van composiet in vele verschillende diktes, lengtes en breedtes, kleuren en profielen. Voor ieder wat wils!

De voordelen van composiet vlonders

1. Onderhoudsvrij en kleurvast

Composiet vlonders zijn onderhoudsvriendelijk en kleurvast. Het is niet nodig om de vlonder te lakken of te schuren. Schoonmaken kan gewoon met de hogedrukspuit, iets wat sterk wordt afgeraden bij hardhouten vlonders. Daarnaast vergrijst composiet niet, maar is het relatief kleurvast. Alleen als de planken in de volle zon liggen, kunnen ze in de loop der jaren ietwat lichter worden.

2. Milieuvriendelijk

Composiet is een duurzaam materiaal. Het gaat lang mee en is gemakkelijk te onderhouden. Planken van composiet bestaan voor meer dan 50% uit kunststof, waardoor deze niet vervormen en kromtrekken. Een risico dat een hardhouten vlonder wel met zich mee brengt. Het kunststof is aangevuld met gerecycled hout en is daardoor ook nog eens vriendelijk(er) voor het milieu.

3. Eenvoudig te monteren

Een terras maken van composiet vlonderplanken snel en gemakkelijk te doen. Je hoeft geen volleerd timmerman te zijn om een composiet vlonder aan te kunnen leggen. Composiet is net zo makkelijk bewerkbaar als hout en met de meegeleverde montage instructie is de montage een fluitje van een cent!

4. Veilig en kindvriendelijk

Een ander groot voordeel van composiet: het is stroef! Waar hardhouten vlonders bij nattigheid vaak gevaarlijk glad kunnen worden, blijft bij composiet zijn stroefheid behouden. Een veilige gedachte dus. Daarnaast is composiet ook nog eens splintervrij. Je kunt dus zonder twijfels met blote voeten over de vlonder lopen, zonder risico op splinters.


Elke week de nieuwste recepten/artikelen in je mailbox? Schrijf je dan via deze link in voor de wekelijkse nieuwsbrief!


Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.